Rusija Tychanovskają nori matyti už grotų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2020-10-08 13:08:00, skaitė 1360, komentavo 7

Rusija Tychanovskają nori matyti už grotų

Baltarusijos „feikinė“ prezidentė Svetlana Tichanovskaja Rusijoje įtraukta į ieškomų asmenų sąrašą. Ji buvo įtraukta į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą Rusijoje, tai matyti iš Rusijos vidaus reikalų ministerijos duomenų bazės.

„Paieškos pagrindai: ieškoma pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį“, — sakoma duomenų bazėje. Vakarų marionetė pabėgo į Lietuvą, kur iki šių dienų ir slapstosi.

Negana to, ji praeitą savaitę pareiškė, kad nori susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir paklausti dėl ko jis palaiko Aleksandrą Lukašenką. Šis Svetlanos noras turbūt neišsipildys, nes jeigu ji nuvyks į Rusiją, bus patupdyta už grotų ir greičiausiai perduota Baltarusijai.

Baltarusijos generalinė prokuratūra, susikurtai Tichanovskojos Koordinacinei tarybai, pradėjo baudžiamąją bylą dėl raginimų užgrobti valdžią. Šiuo metu šeši iš septynių Koordinacinės tarybos prezidiumo narių areštuoti arba yra užsienyje. Beveik iš karto po balsavimo dienos Tichanovskaja išvyko į Lietuvą, kur, pasak jos, yra ir jos vaikai.

Po rinkimų Tichanovskajos iniciatyva opozicija sukūrė valdžios tranzito respublikoje koordinacinę tarybą (KT). Opozicija laiko Tichanovskają išrinktąja lydere, reikalauja surengti naujus rinkimus šalyje ir derybas su dabartine valdžia.

Įdomiausia yra tai, kad Vakarai nepripažįsta Baltarusijoje vykusių rinkimų, bet pripažįsta Svetočką per tuos pačius nepripažintus rinkimus kaip laimėtoją. Politinė šizofrenija Vakarų pasaulyje ne naujiena, bet baisiausia, kad iš viso šito cirko su nevykusiais klounais Lietuva patirs didžiulius ekonominius nuostolius.

Egidijus Paulauskas