Lukošenko: Baltarusijos patirtis kovojant su koronavirusu neįkainojama visam pasauliui

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-09 12:34:00, skaitė 1488, komentavo 10

Lukošenko: Baltarusijos patirtis kovojant su koronavirusu neįkainojama visam pasauliui

Baltarusijos agentūra Belta spalio 8 d. pranešė, kad Baltarusijos pasirinktas kovos su koronavirusu kelias ir jos patirtis neįkainojama visam pasauliui. Apie tai Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukošenko pareiškė posėdyje apie sveikatos apsaugos sistemos pasirengimą pasipriešinti sergamumo COVID-19 epideminiam kilimui ir sezoninėms respiratorinėms infekcijoms.

Aleksandras Lukošenko pažymėjo, kad rudens periodu, kada stebimas susirgimų pikas, Baltarusija sukaupė gerą medicinos praktiką kovojant su koronavirusu. „Ta patirtis, kurią mes gavome, neįkainojama. Ir tas kelias, kurį mes pasirinkome, jis taip pat neįkainojamas visam pasauliui, - pareiškė Prezidentas. - Taip, niekas jums ačiū nepasakys už tą kelią, kurį mes nuėjome, už tuos metodus, kurias mes gydėme mūsų žmones, kad mes jų neizoliavome, neuždarėme, rekomendavome būti gryname ore. Bet jei tu eini į vaistinę, krautuvę, tai būtinai paimk su savim kaukę“.

Valstybės vadovas atkreipė dėmesį: šiandien panašiu būdu eina ir kitos šalys, nutraukusios karantiną. „Tai yra mes sukaupėme tą neįkainojamą patirtį su koronavirusu, kurią šiandien reikia panaudoti“, - pabrėžė jis. Aleksandras Lukošenko pasakė, kad Sveikatos ministerija turi sukurti savo rekomendacijas, bet tuo pačiu metu reikia išvengti perlenkimų. „Nerekomenduokime to, ko neįmanoma iš principo įgyvendinti“, - pasakė Prezidentas.

 

„Aš noriu, kad jūs suprastume mano poziciją: šiai dienai neketinu izoliuoti ir uždaryti šalį. Jeigu mes tai padarytume vasarį, kovą arba balandį mes liktume be net mažiausių atlyginimų, - pabrėžė Aleksandras Lukošenko. - Ir vėl gi – tai ne pasirinkimas tarp blogo ir visai blogo ir gero: gyvenimas mums nestato šiandien tokių problemų."

Ar nevertėtų ilgapirščius Skvernelį ir Verygą komandiruoti į Baltarusiją, kad šie susipažintų su Lukošenkos kovos su COVID-19 sistema, kuri nenumato ekonomikos sustabdymo ir karantinų. Ten demonstrantai visą mėnesį vaikšto po Minską tūkstantinėmis bandomis, krečia vieni kitus koronavirusu, bet nei vienas demonstrantas nuo to karūnuotojo nenumirė.

https://www.belta.by/president/view/lukashenko-opyt-belarusi-po-borbe-s-koronavirusom-bestsenen-dlja-vsego-mira-410027-2020/