Vaivorykštinis Lietuvos pasirinkimas. Mažumos nukreipė teisinga kryptimi

Autorius: Ivona Tkač Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-10-09 12:54:00, skaitė 1816, komentavo 10

Vaivorykštinis Lietuvos pasirinkimas. Mažumos nukreipė teisinga kryptimi

Artėjantys rinkimai Lietuvoje sutelkė seksualinių mažumų teisių apsaugos organizaciją — LGBT. Demokratinėje valstybėje, kai dauguma balsų yra lemiami, jie nusprendė nerizikuoti mažuma ir paskelbė jai rekomendacijas

Organizacijos elektroniniame puslapyje yra visas kiekvienos rinkimų apygardos kandidatų sąrašas, kuriame pateikiamos išsamios partijų charakteristikos, ir net tie kandidatai, kuriuos turėtų palaikyti gėjai ir lesbietės, yra pažymėti žaliai. Netinkami kandidatai atitinkamai pažymimi raudonai.

Iš visų rinkimuose dalyvaujančių partijų Lietuvos LGBT atstovai pirmiausia teikia pirmenybę Laisvės partijai. Ši politinė jėga pasižymėjo pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose, kai, Remigijaus Šimašiaus vedina, apsilankė gėjų klube ir džiaugsmingai įamžino savo komandą nuotraukoje tarp milžiniškų falų imitatorių. Toliausiai nuėjo Laisvės partija, siūlydama legalizuoti tos pačios lyties asmenų santuokas Lietuvoje, teisę įvaikinti vaikus tos pačios lyties poroms, taip pat pateikė pasiūlymą atsisakyti lyties sampratos. Taip pat šios partijos atstovai siūlo iš nepilnamečių apsaugos įstatymo išbraukti neigiamą požiūrį į LGBT.

Kita partija, gavusi LGBT atstovų "teigiamus įvertinimus", yra Liberalų sąjūdis, kuris propaguoja visų rūšių seksualinių mažumų laisves ir palaiko neutralios partnerystės įstatymo projektą.

Žaliųjų partiją taip pat LGBT teigiamai vertina, nes rinkimų programoje ji garantuoja paramą šeimoms, neatsižvelgiant į jų sudėtį, kitaip tariant, ji atsisako apibrėžti šeimą kaip moters ir vyro sąjungą. Taip pat Žaliųjų partija užsitarnavo LGBT simpatijas noru remti tos pačios lyties partnerių projektą.

LGBT atstovų palaikymui rekomenduojamų partijų sąrašo gale yra socialdemokratai, palaikantys ne tik tos pačios lyties asmenų partnerystę, bet ir transseksualų teises, taip pat žadantys kovoti su nepakantumo seksualinėms mažumoms apraiškomis.

Visos kitos partijos apibūdinamos kaip nedraugiškos LGBT, todėl rekomenduojama už jas nebalsuoti.

Be partijoms suteiktų charakteristikų, LGBT kandidatai taip pat buvo giriami kaip tiesioginiai šios organizacijos nariai, kurie nusprendė eiti į rinkimus su atviru veidu, neslėpdami savo seksualinės orientacijos. Žmonės turi žinoti savo didvyrius, susipažinkite. Tomas Raskevičius, kandidatas į Seimą iš Laisvės partijos Vilniaus Naujamesčio-Naujininkų apygardoje. Šis gėjus yra Vilniaus miesto tarybos narys, atvirai propaguojantis seksualinių mažumų vertybes ir nenuilstamai džiuginantis gerbėjus savo Facebook puslapyje žaismingais vaizdais, kurie kaitaliojasi su mielomis nuotraukomis su mažu vaiku ant rankų, kurį jis augina kartu su partneriu. Ausma Sakalauskaitė yra lesbietė, taip pat atstovaujanti Laisvės partijai Pietų Sūduvos rajone. Ir atviras gėjus Liutauras Gudžinskas, kandidatuojantis sostinės Antakalnio rajone nuo socialdemokratų partijos.

Toliau pateikiamas 71 rinkimų apygardos aprašymas su kandidatų sąrašais, kurie, atsižvelgiant į LGBT nuostatas, pažymėti draugiška žalia varnele arba žeminamu raudonu kryžiumi.

Smagu, kad Laisvės partija, besimėgaujanti tokia didele LGBT žmonių meile, tapo mėgstamiausia dabartinės "naujai nukaldintos visos Lietuvos tribūnos" Andriaus Tapino rinkimų kampanijoje, kurią vykdo pažeisdama visus rinkimų įstatymus. Tiesa, jis simpatijas liberalaus judėjimo atstovams meistriškai slepia po rusofobiniais propagandiniais šūkiais. Ar jo pasirinkimas yra atsitiktinis ir ar už šios iniciatyvos slypi koks nors jo lėlininkas? Gyvenimas parodys. Vadovaujantis konspirologijos dėsniais, tame galima įžvelgti tam tikrą ryšį, prisimenant, kam turi būti dėkingas Andrius Tapinas už tai, kad iš paprasto ir nežinomo žurnalisto jis virto bebaimiu kovotoju prieš nepageidaujamas politines jėgas. Gal tai tik tuščios spekuliacijos, tačiau rožinis Lietuvos pasirinkimas palieka tam tikrą politinį tvaiką.

Autorės nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.

https://youtu.be/ddzI0uGbSOA