Tunisas persikrausto į Italiją. Migracijos chaosas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-12 15:24:00, skaitė 1740, komentavo 3

Tunisas persikrausto į Italiją. Migracijos chaosas

Vien per naktį iš spalio 10 d. į 11 d. į Italijos Lampedūzos salą atplaukė 300 Tuniso gyventojų. Viso prisišvartavo 6 laivai. Tuniso gyventojai nutarė apsigyventi Italijoje, tapti „pabėgėliais“ ir gyventi ES sąskaita. ES sienų apsauga nefunkcionuoja. Chaosas.

Il Giornale rašoma, kad Tunise paskleista žinia, kad visi Italijos uostai atidaryti ir dabar į Italiją įleidžiami visi norintys materialiai pasigerinti savo gyvenimą, gauti kokybiškesnį medicinos aptarnavimą. Tokiems gandams atsirasti buvo pagrindas, nes premjeras Džiuzepė Konte užsiėmė buvusio vicepremjero Matteo Salvini saugumo dekreto, labai apribojusio imigracija, panaikinimu.

Daugelis Lampedūzos gyventojų šokiruoti šiuo migrantų antplūdžio. Naktį jie rinkosi į uostą ir stebėjo, kaip Frontex darbuotojai priiminėja Tuniso gyventojus. Jie supranta, rašoma Il Giornale, kad ir vėl bus užpildytas karantino laivas, o po kurio laiko šie žmonės nekliudomai klajos po jų salą.

Lampedūzos gyventojas ir partijos „Šiaurės Lyga“ koordinatorius Attilio Lucia, kalbėdamas apie valdžios migracijos politiką, sako, kad Lampedūzos gyventojai nenusipelno tokio elgesio: „Tai gėda!“

Pastarosiomis dienomis išsilaipinę penki tunisiečiai ir marokiečiai buvo sulaikyti mobilios Argidžento policijos komandos. Jie suimti ir kaltinami plėšimais, priešinimusi valdžiai, grasinimais policijos karininkui.

Deputatas nuo partijos Lyga Rossano Sasso informavo, kad jam tapo žinoma apie situaciją Bario mieste. Čia iš karantino laivo Rhapsody pabėgo tunisiečiai. Jie gali klajoti po visą šalį. Tai vyksta visuose Italijos regionuose. Nėra jokios informacijos apie šių žmonių sveikatą, nors šalyje įvestas COVID-19 karantinas.

Per 30 valandų į Lampedūzą iš viso atplaukė 700 nelegalų!!!

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/demoliti-i-decreti-sicurezza-riprendono-arrivi-1895797.html

https://www.ilgiornale.it/news/politica/700-clandestini-30-ore-lamorgese-bacchetta-bar-e-ristoranti-1895857.html