Sufalsifikuoti Seimo rinkimai. Faktai!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-13 10:27:00, skaitė 2617, komentavo 19

Sufalsifikuoti Seimo rinkimai. Faktai!

Rugsėjo 11 d. įvykę seimo rinkimai parodė, kad ne tik Vokietijoje, Austrijoje ar Baltarusijoje rinkimai yra falsifikuojami. Tai vyksta ir mūsų Lietuvoje.

Nereikėjo būti pranašu, kad nuspėti rinkimų falsifikavimą paštu:

Apie galimybę falsifikuoti balsavimą paštu rašiau prieš pat rinkimus, spalio 9 d.: „Kuo skiriasi rinkimai Lietuvoje ir Baltarusijoje?“

Šiandien aš ėmiau fiksuoti pažeidimus.

Jurga Lago rašo FB (https://www.facebook.com/jurga.k.lago).

O dabar man reikia jūsų paaiškinimo.

Čia aš vakar va ėjau balsuoti.

Taip, balsavau už ‘Nacionalinį susivienijimą’, bet statistikoje ir ataskaitoje mano balsas rodomas, kaip balsavusios už kitus.

Klausimas tada yra tuomet tik vienas - kiek dar tokių balsų, kaip manote?

Laukiu paaiškinimo. Ir ko aš nesuprantu. Lietuvos ambasada, alio. Vyriausioji Rinkimų komisija. Nieko nekaltinu - tiesiog klausiu, nes neaišku.

P.S. Jokių klaidų biuletenyje nebuvo. Pažymėtas 7 nr. Vienintelis.

Išreitinguoti kandidatai.

Sufalsifikuoti Seimo rinkimai. Faktai!

Sufalsifikuoti Seimo rinkimai. Faktai!

Vytauto Navaičio paskelbtas skandalingas falsifikavimo paštu faktas "Laisvame laikraštyje":

Vienas rinkėjas Seimo rinkimuose galėjo balsuoti daug kartų.“ (https://laisvaslaikrastis.lt/klausimas-vrk-kodel-rinkimuose-galejau-balsuoti-du-kartus/?fbclid=IwAR21fFsxRQ4e2dmjwoPydpiilAlj1aHTF610fze2qRnaxrZ8wFsItOCo0VI).

Lietuvos Respublikos rinkimų stebėtojo Vytauto Navaičio
Pažymėjimo Nr. 100-742
El. p. vytauto.naujaspastas@yahoo.lt

PRAŠYMAS
Pateikti paaiškinimus
2020 m. spalio 11 d.

Aš 2020 m. spalio 6 d. balsavau išankstinio balsavimo būdu. Kitą dieną pabandžiau užsiregistruoti balsuoti dar kartą. Kompiuterinė programa man suteikė galimybę dalyvauti rinkimuose antrą kartą. Registracijos kompiuterinius vaizdus pridedu. Norėdamas išsiaiškinti kaip tas pats asmuo gali balsuoti du kartus, nedelsdamas atvykau į VRK, tačiau į VRK nebuvau įleistas, o išsiaiškinti telefonu, esančiu prie VRK įėjimo, nepavyko. Man pasiūlyta stebėti kitką, o ne programinę rinkimų rezultatų klastojimo galimybę.

Šiandien, t. y. 2020 m. spalio 11 d. VRK Spaudos konferencijų patalpoje, po to kai paprašiau Jūsų, gerb. Laura Matjošaityte, atsakyti į klausimą „kodėl ne visiems stebėtojams suteikiamos teisės stebėti rinkimų eigą“, Jūs neatsakiusi į klausimą, pareikalavote grąžinti stebėtojo pažymėjimą. Jums asmeniškai grąžinto pažymėjimo nuotrauką pridedu, bet pažymėjimo prašau nepameskite, nes Rinkimų stebėtojo pažymėjimo išdavimo, naudojimo ir netekimo tvarkos aprašo dalis 16, skelbia, kad rinkimų stebėtojo pažymėjimas gali būti panaikintas jeigu rinkimų stebėtojas pats pažeidžia įstatymus.

Remdamasis aukščiau išdėstytu prašau atsakyti:

1.Ar rinkimų teisę turinčių asmenų duomenų apskaita yra automatinė ar rankinė-pasirinktinė?

2.Kaip kompiuterinė programa gali suteikti galimybę tam pačiam asmeniui dalyvauti rinkimuose antrą kartą?

3.Kodėl VRK Spaudos konferencijų patalpoje negalima užduoti nesuderinto su VRK pirmininke klausimo?

4.Kurį iš LR įstatymų, Jūsų manymu, aš pažeidžiau ir kokio teismo neskundžiama nutartimi buvo pripažinta, kad VRK Spaudos konferencijų patalpoje užduoti klausimą yra LR įstatymo pažeidimas, įgalinantis Jus pareikalauti grąžinti mano stebėtojo pažymėjimą?

Pagarbiai Vytautas Navaitis
---

LL komentaras: LL bandė surasti tokią L.Matijošaitytės minėtą nuostatą LR Seimo rinkimų įstatyme – kad neva paštu balsavęs rinkėjas gali rinkimų dieną ateiti dar kartą ir tada tas jo balsavimas paštu bus anuliuotas. Tačiau tokio punkto rinkimų įstatyme rasti nepavyko. Vietoj jo radome kitą punktą:

3 straipsnis. Lygi rinkimų teisė
Kiekvienas turintis teisę rinkti Lietuvos Respublikos pilietis rinkimuose turi po vieną balsą vienmandatėje ir daugiamandatėje rinkimų apygardose, o šie balsai yra lygiaverčiai kiekvieno kito, turinčio teisę rinkti, piliečio balsams. Kiekvienas rinkėjas turi lygią teisę pareikšti savo nuomonę dėl kandidatų, įrašytų į tą kandidatų sąrašą, už kurį jis balsuoja daugiamandatėje rinkimų apygardoje, o ši nuomonė yra lygiavertė kiekvieno kito balsavusio už šį sąrašą rinkėjo nuomonei.

https://www.youtube.com/watch?v=sbfOa3575s4