Pritarta minimalaus mėnesinio atlyginimo didinimui

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/economi... 2020-10-14 19:40:00, skaitė 1170, komentavo 0

Pritarta minimalaus mėnesinio atlyginimo didinimui

Trišaliame nacionaliniame susitarime sutarta, kad Lietuvoje MMA negali būti mažesnis kaip 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio ir didesnis kaip 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio

VILNIUS, spalio 14 — Sputnik. Vyriausybė trečiadienį vykusio posėdžio metu pritarė, kad minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) nuo kitų metų turėtų didėti iki 642 eurų (iki mokesčių), tačiau paliko galimybę šių metų gruodį dydį persvarstyti.

"Siekiant atsižvelgti į darbdavių atstovų nuogąstavimus, o ypač į smulkaus verslo atstovų, iki pasirašymo siūloma nutarimo projektą papildyti punktu prašyti Trišalės tarybos pateikti rekomendaciją dėl MMA iki 2020 metų gruodžio 11 dienos, jei Finansų ministerija gruodį paskelbia atnaujintą ekonominės raidos scenarijų, kuriame 2021 metų nedarbo lygis Lietuvoje numatytas didesnis nei 8,5 proc. ir 2021 metų šalies ūkio vidutinio mėnesinio bruto  užmokesčio augimas mažesnis nei 2 proc." — sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis siūlė sprendimo priėmimą atidėti iki gruodžio.

"Mūsų siūlymas buvo atidėti šitą sprendimą ir pažiūrėti gruodžio mėnesio rodiklius. Jei situacija bus gera, persvarstyti sprendimą, bet dabar nedaryti tokio drastiško kėlimo, kaip yra siūloma", — sakė Romanovskis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius taip pat prašė Vyriausybės sprendimo trečiadienį nepriimti ir atidėti jį iki gruodžio.

Profsąjungos anksčiau teigė, kad MMA turi būti keliama iki 663 eurų, ir ragino sprendimą priimti greičiau. Trišaliame nacionaliniame susitarime sutarta, kad Lietuvoje MMA negali būti mažesnis kaip 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio ir didesnis kaip 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio.


Minimalus darbo užmokestis Europos šalyse