Agresyvi Rusijos politika išlieka esminiu veiksniu, neleidžiančiu Baltarusijai priimti sprendimo dėl savosios ateities

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/agres... 2020-10-20 22:34:00, skaitė 1446, komentavo 0

Agresyvi Rusijos politika išlieka esminiu veiksniu, neleidžiančiu Baltarusijai priimti sprendimo dėl savosios ateities

Susitikimo metu G. Nausėda dėvėjo madingos juodos spalvos veido kaukę ir buvo be pirštiniu. Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda spalio 19 d. susitiko su Šveicarijos Nacionalinės tarybos pirmininke Isabelle Moret ir aptarė regiono saugumo situaciją, blogėjančią padėtį Baltarusijoje, su Baltarusijos atomine elektrine (BAE) susijusius klausimus, taip pat dvišalio ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą, kovą su klimato kaita ir koronaviruso sukeltas pasekmes.

Pasak G. Nausėdos, agresyvi Rusijos politika išlieka esminiu veiksniu, neleidžiančiu mūsų kaimyninei valstybei suvereniai priimti sprendimo dėl savosios ateities.

„Baltarusijos likimą turėtų formuoti tik Baltarusijos žmonių valia. Baltarusijos koordinavimo taryba yra esminė opozicijos institucija, galinti palaikyti dialogą, vedantį į naujus, demokratiškus rinkimus“, - šveicarei išaiškino valstybės lyderis.

G. Nausėda atskleidė, kad Lietuva sveikina Šveicarijos sprendimą prisijungti prie Europos Sąjungos sankcijų aukščiausiems Baltarusijos pareigūnams ir savo ruožtu taip pat plečia nacionalines sankcijas.

„Lietuva kartu su Latvija ir Estija į sąrašą įtraukė dar 100 asmenų“, - pasigyrė šalies vadovas.

Susitikime taip pat aptartos ir dvišalio dialogo stiprinimo galimybės.

Valstybės vadovas akcentavo, kad Lietuva imasi reikšmingų žingsnių kovoje su klimato kaita: iki 26 proc. energijos gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Mūsų šalis pritaria Europos Sąjungos siekiui iki 2030 m. sumažinti anglies dvideginio išmetimą 55 proc., tačiau, siekiant šio tikslo, privalu užtikrinti ekonomikos ir pramonės konkurencingumą ir sąžiningą finansinės naštos pasidalijimą“, - nurodė G. Nausėda.

Susitikimo metu G. Nausėda dėvėjo madingos juodos spalvos veido kaukę ir buvo be pirštiniu.

Apie visus G. Nausėdos nuveiktus darbus siekiant Gerovės valstybės visada rasite skiltyje „Kuriant G. Nausėdos gerovės valstybę“.

Šaltinis: prezidentas.lt

Susiję:

Prezidentas G. Nausėda visiškai įsidrąsino – nuotoliniu būdu ėmė bendrauti plikomis rankomis

456789.jpg