Maikas Pompeo visai bukiems paaiškino ką USA laiko Baltarusijos prezidentu

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-10-25 03:40:00, skaitė 2064, komentavo 6

Maikas Pompeo visai bukiems paaiškino ką USA laiko Baltarusijos prezidentu

Tuo metu, kada Pribaltikos šalys priešaky su Lenkija, daro viską, kad visi laikytų Lukašenką neteisėtu prezidentu, o iš jų teritorijų  „borcunai“ (maištininkai) su Baltarusijos valdžia, bando išvesti liaudį į visuotinį streiką, kažkoks tai skaičius vis dėl to išėjo į aikštę paprotestuoti prieš valdžią.

Ir visa tai pagal laiką sutampa su taip vadinamo „neteisėto“ Baltarusijos prezidento A. Lukašenkos ir USA valstybės sekretoriumi M. Pompeo pokalbiu. Tarp kitko, pokalbis įvyko Vašingtono prašymu. Kažkokia keista situacija gaunasi su A. Lukašenkos statuso pripažinimu - USA valstybės sekretorius skambima ne buvusios Lietuvos TSR seimo paskirtai ''prezidente" dom-choziaikai, o "paskutiniam Europos diktatoriui". Ir kadangi pokalbis įvyko, taip jau gaunasi, kad visi Pribaltikos ir Lenkijos tampymaisi šiuo klausimu yra kaip ir bergždi, o apie taip vadinamąją eks-kandidatę į prezidentus Tichanovskają jau galima ir pamiršti. Kaip ir apie "ultimatumą" iš palatos Nr. 6.

Be viso to, galima sakyti, kad Pompeo savo žodžiais tiesiog nudrėbė savo sąjungininkus-vasalus iš dangaus ant žemės, pasakydamas apie Baltarusijos saugumą sekančiai: „nei iš NATO, nei iš Lenkijos ir Lietuvos, jokių grėsmių nereikia baimintis, nes jų kaip tokių paprasčiausiai nėra“.

O ką dabar darys ir kalbės europiečiai, kada amerikiečiai elgiasi taip, tarsi Baltarusijoje nevyktų nieko „keisto“, o USA valstybės sekretorius pareiškia: „USA yra tokie pat Baltarusijos suvereniteto šalininkai kaip kad ir bendradarbiavimo tarp šių dviejų šalių vystymo šalininkai“.

Galima tik pagirti A. Lukašenką už atkaklumą ir ramybės išlaikymą, kuris pareiškė: „Rusija yra pagrindinė Baltarusijos sąjungininkė ir Rusija nesikiša į Baltarusijos vidaus reikalus, tačiau tuo pačiu metu šalys yra pasirengusios kartu reaguoti į kylančias iš išorines grėsmes“.

Visa tai parodo, į kokią idiotišką situaciją USA pastato visus maištininkus prieš Baltarusijos valdžią, ypač kada šių idiotiškų protestų šalys-iniciatorės jau patyrė negrąžinamų finansinių nuostolių ir dar kiek patirs, nes Aleksandras Lukašenka nėra tas žmogus, kuris meto žodžius vėjais, o Pribaltikos šalims galima pareikšti tik užuojautą - pastatyti viską ant kortos ir vėl eilinį kartą likti be nieko (kvailais ir naiviais).