Orbanas: LGBT peržengė raudonąją liniją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-26 12:23:00, skaitė 1682, komentavo 4

Orbanas: LGBT peržengė raudonąją liniją

„Vengrija yra tolerantiška ir kantri šalis homoseksualizmo atžvilgiu, tačiau yra raudona linija, kurios negalima peržengti, ir aš apibendrinu savo nuomonę nuo šiol: palikite mūsų vaikus ramybėje!“ - pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

„Amnesty International“ ir dar septynios nevyriausybinės organizacijos pateikė skundą Vengrijos konstituciniam ombudsmenui prieš Viktorą Orbaną, kuriame kaltino premjerą LMBTQI bendruomenės izoliavimu visuomenėje, jų žeminimu ir konstitucijos garantuoto žmogaus orumo pažeidimu.

Anot šių organizacijų, Orbanas sustiprina tam tikrus negatyvius stereotipus, kurių esama Vengrijos visuomenėje prieš seksualines mažumas.

Taip reaguota į Orbano žodžius, pasakytus radijo transliacijos metu, kur jis pakomentavo „Labrisz“ lesbiečių draugijos iškrypėlišką knygelę vaikams. Orbánas pažymėjo, kad Vengrijos įstatymai dėl homoseksualizmo yra „labai tolerantiški“, o vengrai labai kantrūs ir pakantūs iki tokio laipsnio, kad pasirengę taikytis su provokacijomis, „tačiau yra raudona linija, kurios negalima peržengti, ir aš apibendrinu savo nuomonę nuo šiol: palikite mūsų vaikus ramybėje!“

„Labrisz“ draugija, išleidusi iškrypimų propagandos knygelę vaikams, buvo vienas iš peticijos prieš Orbáną autorių. Šia organizaciją dosniai finansuoja tie patys Norvegijos fondai, kurie dar 2014 metais sulaukė Orbano vyriausybės kritikos, kad aktyviai kenkia demokratiškai išrinktai vyriausybei. Norvegai taip pat buvo apkaltinti dalyvavimu politinėje veikloje, finansavimu Vengrijos politikų per labdaros organizacijas.

Tarp pasirašiusių prieš Orbaną skundą buvo fondas „Ökotárs“, kuriam buvo patikėta faktiškai paskirstyti Norvegijos lėšas. Fondas buvo apkaltintas politiniu šališkumu dėl to, kad aktyviai diskriminavo neprogresyvius ir konservatyvius fondus, kurie kreipėsi dėl finansinės paramos ir neskaidriai skirstė pinigus. Skundą dar pasirašė „Amnesty International“, „Budapest Pride“, „Vengrijos piliečių laisvių sąjunga“ ir „Helsinkio komitetas“, - organizacijos, susijusios su Džordžu Sorošu.

Savo pareiškime „Amnesty International“ skundėsi tuo, kad Vengrijos valstybė remia homofobišką neapykantos skleidimą, melavo, kad homoseksualizmą vaikams diegiančioje knygelėje nėra seksualinio turinio ir nesistengiama paveikti vaikų tapti homoseksualistais.

Knygelės turinys prieštarauja šiems teiginiams. Viename iš pasakojimų aprašomas berniukas, grįžęs iš darželio klausiantis tėvų, ar jis galėtų pasimatuoti sesers sijoną. Kai sukrėsti tėvai klausia jo, kodėl jis nori tai padaryti, jis paaiškina, kad darželio auklėtoja juos paskatino tai daryti, skaitydama jiems istorijas apie lyčių keitimą. Knygoje taip pat aprašytas gėjų partnerystės atvejis, kai du princai įsimyli vienas kitą.

Daugelis tėvų yra susirūpinę dėl to, ką jų vaikai skaito ir mokosi jaunesniais ugdymo metais. Psichologė Emőke Bagdy pasisakė prieš šią knygą ir sulaukė intensyvios LGBT judėjimo šalininkų kritikos, net sulaukė susidorojimo grasinimų.

Bagdy tvirtino, kad vaikams nuo trejų iki penkerių metų formuojasi socialinė lyties tapatybė, atitinkanti jų biologinę lyti, todėl LGBT ideologai ir stengiasi vaikus dezorientuoti savo propagandos pagalba.