Vytautas Landsbergis. PO RINKIMŲ

Autorius: Vytautas Landsbergis Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/porin... 2020-10-27 13:33:00, skaitė 1584, komentavo 2

Vytautas Landsbergis. PO  RINKIMŲ

Pusė Lietuvos gyventojų balsavo ir išrinko naująjį Respublikos Seimą. Turėčiau džiaugtis be išlygų, kad išrinko daugelį tų, kuriais pasitikiu, jog jiems labiausiai rūpės ne asmeninė garbė ar privati nauda, o pirmiausia visų žmonių gerovė ir šalies pažanga bei nepriklausomybė.

Bet iš tikrųjų ir iš visos širdies džiaugsiuosi tada, kai savojo Seimo rinkinuose dalyvaus kokie 80 procentų šalies gyventojų. Moksliškai būtų – jos populiacijos, liaudijos didžioji dalis.

Jeigu tik kas antras jaučiasi esąs Lietuvos pilietis ir tenori dalyvauti valstybiniuose sprendimuose, tai nėra gerai, ir turėtų būti kitaip.

Šiandien dar pusei mūsų skamba kaip varpas klausimas iš kažkur, gal iš pačios Lietuvos dvasios: ar tu širdy pilietis, ar tik vietinis gyventojas?

Tikėdamas, kad tas brandos laikas artėja, sveikinu visus dalyvavusius veiksmu arba sportiniu stebėjimu, nors ir praleidusius progą kartu jaudintis, džiaugtis valstybės gyvastim; sveikinu ir laimėjusius, ir pralaimėjusius, ir pramiegojusius įvykį, nes štai visi turime naują Seimą!

Tegul tik jis parodo naują demokratinio parlamento kokybę. Tam buvo rinktas.