Linkevičius ragina Ukrainą neuždaryti buvusio prezidento Porošenkos į kalėjimą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/link... 2020-10-28 14:43:00, skaitė 1696, komentavo 4

Linkevičius ragina Ukrainą neuždaryti buvusio prezidento Porošenkos į kalėjimą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kišasi į Ukrainos politinius reikalus ir nurodinėja Ukrainos teisėsaugai neuždaryti jo gero draugo, buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos į kalėjimą.

Nepaisant to, kad esama pagrindo sulaikyti buvusį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką, jis turi būti paliktas laisvėje, kitaip tai atrodys kaip kerštas, interviu laikraščiui „Evropeiskaja pravda“ sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos vadovo, buvusio Ukrainos lyderio persekiojimas neturės veiksmingų pasekmių, tačiau sukurs Ukrainai šalies, „kurioje opozicija uždaroma į kalėjimą“, įvaizdį, kuris neigiamai paveiks jos reputaciją pasaulinėje arenoje.

„Mes taip pat turime opoziciją Lietuvoje. Vyksta ir politinė kova, o pasikeitus valdžiai kartais kyla pagunda ką nors pasodinti už grotų. Bet mes to nedarome! Vietoj to mes sėdame prie stalo, deramės su jais, bendradarbiaujame. Galbūt tai yra politinės kultūros dalis, bet man akivaizdu, kokia opi ši problema“, — sakė Linkevičius.

Kita vertus, jis neneigė, kad Porošenką galima apkaltinti dėl tam tikrų veiksmų. Tačiau, pasak ministro, net atsižvelgiant į šį veiksnį, buvusį Ukrainos prezidentą reikėtų palikti laisvėje.

„Net jei yra pagrindas jų [opozicijos narių] persekiojimui, veikti reikia labai atsargiai, kad nesusidarytų įspūdis, jog toks persekiojimas turi politinių motyvų“, — padarė išvadą Linkevičius.

Anksčiau Ukrainos generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą buvusiam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, apkaltindama jį perversmų rengimu 2013–2014 ir 2020 metais. Pats Porošenka liepą sakė, kad jam iškeltos 24 baudžiamosios bylos. Jo nuomone, už to slypi dabartinio Ukrainos vadovo Vladimiro Zelenskio administracija.

SN inf.