Savanoriai, kuriems buvo suleista „Pfizer“ koronaviruso vakcina pasakoja, jog po jos jautėsi kaip išgyvenantys „stipriais pagirias“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-11-15 16:30:00, skaitė 444, komentavo 6

Savanoriai, kuriems buvo suleista „Pfizer“ koronaviruso vakcina pasakoja, jog po jos jautėsi kaip išgyvenantys „stipriais pagirias“

Savanoriai, kuriems bandymų metu buvo suleista „Pfizer“ koronaviruso vakcina pasakoja, jog po jos suleidimo jautėsi lyg išgyvenantys „stiprias pagirias”. 

Daugiau nei 43 500 žmonių šešiose valstybėse dalyvavo trečioje vakcinos bandymų stadijoje. Tyrimai buvo atliekami dvigubo aklo testo būdu, kai tiek dalyviams, tiek jiems skiepus suleidžiantiems gydytojams nebuvo atskleista, ar leidžiama vakcina, ar placebas. 

Tačiau kai kurie tyrimo dalyviai patys suprato, jog jiems buvo suleista vakcina, kadangi po tyrimo patyrė galvos skausmus, karščiavimą bei raumenų skausmus, kuriuos jie sulygino su pojūčiais, patiriamais po gripo skiepo ar po intensyvaus vakarėlio, rašė the Sun.

Teksase gyvenantis 44 metų amžiaus Glenn Deshields, pasakojo, jog „stiprių pagirių“ pojūčiai gana greitai pasibaigė, o po kiek laiko atlikus antikūnių tyrimą šis buvo pozityvus – tai reiškia, jog vakcina suveikė.

Jis pasakojo, jog buvo „labai susijaudinęs“, kai išgirdo pirmadienio naujienas, kad tyrimo, kuriame jis dalyvavo, metu patvirtinta, jog naujai sukurtos vakcinos efektyvumas siekia 90 procentų – ir palygino tai su karo pabaiga.

„Mano senelio vienas iš pirmųjų prisiminimų buvo skambantys varpai, pranešantys, jog baigėsi pirmasis pasaulinis karas“, - dalinosi lobistas iš Austino.

„Tai buvo siaubingas karas ir siaubingi dalykai nutiko jo metu, tad žmonės buvo be galo laimingi, kai jis baigėsi“.

„Savo mintyse aš jaučiausi taip pat… Man atrodo, kad tai buvo kažkas labai panašaus į senelio prisiminimus. Ačiū Dievui, kad tai, atrodo, jau artėja link pabaigos“.

Kita savanorė, kuri sutiko pateikti tik savo vardą – Kerė – pasakojo, jog gavus pirmąjį skiepą ji patyrė galvos skausmą, karščiavimą ir viso kūno skausmus, ir kad po antrojo skiepo šie simptomai buvo dar sunkesni, rašo Metro UK.

Ši 45-erių metų Misūrio valstijos gyventoja laiko savo dalyvavimą vakcinos bandymuose savo „pilietine pareiga“, todėl sutiko patirti visus nemalonius pojūčius.

„Yra tiek daug žmonių, kurie susirgo šiuo virusu ir kentėjo nuo jo. Ta mintis, jog mes galime kažką padaryti, kad apsaugotumėm žmones nuo to, nuo jų artimųjų netekties, kad mes galėtume šio viruso atsikratyti ir bent kažkokia dalimi grįžti prie mums įprasto gyvenimo – tai yra mano pasirinkimo dalyvauti šiuose tyrimuose priežastis”, - kalbėjo ji.

„Aš nenoriu, kad dar kažkam tektų susirgti“, - pasakojo ji, tačiau pridūrė, kad to, ką patyrė, nelinkėtų pajusti visiems, kurie gaus vakciną - ypatingai, jei tai vaikai ar silpnesni žmonės. „Jiems tai gali būti per sunku“, - neabejojo ji.