Karbauskis atsistatydina iš Seimo nario pareigų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-11-24 17:05:00, skaitė 266, komentavo 2

Karbauskis atsistatydina iš Seimo nario pareigų

Politikas praėjusią savaitę pranešė apie savo ketinimą atsistatydinti po "valstiečių" ir naujųjų partijų konflikto

VILNIUS, lapkričio 24 — Sputnik. Pagrindinė Lietuvos rinkimų komisija (VRK) svarstė buvusios partijos "Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga" lyderio Ramūno Karbauskio Seimo nario pareigų nutraukimo klausimą.

Apie ketinimą politikas pranešė praėjusį ketvirtadienį. Politikas teigė atsisakęs Seimo nario mandato nusprendęs atsižvelgti į tai, kad "valstiečių" frakcija negavo Seimo pirmininko pavaduotojo vietos, o tada pati atsisakė bet kokių vadovaujančių postų komitetuose, komisijose ir kituose struktūriniuose skyriuose. Frakcijos vadovo vietą užėmė Aušrinė Norkienė.

Antradienį Karbauskis Vyriausiajai rinkimų komisijai sakė, kad jis savo pozicijos nepakeitė ir ketina palikti Seimą.

"Taip, be abejonės", — sakė jis.

Į susitikimą su VRK Karbauskis atvyko su savo bendrapartiečiu Dainiumi Gaižausku. Jam palikus parlamentą, VRK mandatą pripažino pirmai po brūkšnio rinkimų sąraše likusiai buvusios kadencijos Sveikatos reikalų komiteto vadovei Astai Kubilienei.

Per parlamento pirmininko pavaduotojo rinkimus nė viena "valstiečių" frakcija negavo šios pareigos, tačiau iš "Tėvynės sąjungos — Lietuvos krikščionių demokratų" partijos iškart buvo paskirti trys žmonės. Taip pat vienas asmuo iš Laisvės partijos, Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos tapo deputatais, nors gavo mažiau vietų Seime.

Kartu Karbauskis teigė, kad tai, kas įvyko, gali būti apibūdinama kaip "ankstesnės politinės kultūros ir tradicijų sunaikinimas".

LVŽS gavo 32 mandatus dėl parlamento rinkimų ir užėmė antrąją vietą. Partija paskelbė ketinanti dirbti opozicijoje. Valdančiąją koaliciją sudarė konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.