Sostinės taryboje opozicijos teisės yra suvaržytos taip, kad net Lukašenka galėtų pavydėti

Autorius: Artūras Zuokas Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/sosti... 2020-11-30 18:58:00, skaitė 324, komentavo 0

Sostinės taryboje opozicijos teisės yra suvaržytos taip, kad net Lukašenka galėtų pavydėti

Vilniaus miesto tarybos darbo akimirka.

Kandidatė į Premjerus Ingrida Šimonytė pateikė kandidatų į ministrus sąrašą.

Įdomūs kandidatai, jauni, gal kiek trūksta patirties, bet laikas greitai atsakys į visus klausimus. O tam reikia suteikti pasitikėjimo kreditą.

Norėčiau pasisakyti dėl Laisvės partijos atstovės Evelinos Dobrovolskos, kuri pretenduoja užimti labai svarbų ir didelės kompetencijos reikalaujantį Teisingumo ministro postą. Gerb. E. Dobrovolska, kaip matome pagal CV, ypatingos darbinės patirties neturi, ne pilnus metus spėjo padirbėti Vilniaus miesto savivaldybės taryboje. Ir, deja, nustebino savo požiūriu į įstatymus ir ypač kaip supranta teisėkūros principus bei opozicijos teises. Viešai žinoma, kad sostinės taryboje opozicijos teisės yra suvaržytos taip, kad net Lukašenka galėtų pavydėti. Opozicinės frakcijos neturi teisės net teikti tarybos sprendimų projektų ir inicijuoti viešų diskusijų svarbiais klausimais taryboje.

Rugsėjo mėnesį sostinės tarybai pateikiau sprendimus dėl Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus (VASA) likvidavimo, kurios administravimo kaštai didėja beveik po milijoną eurų kiekvienais metais. Ir čia prasideda įdomioji istorijos dalis, kuria negaliu atsistebėti iki dabar. E. Dobrovolska, Šimašiaus komandos narė, kreipiasi į tarybos Etikos komisiją skųsdama mane, cituoju: „A. Zuokas, būdamas Savivaldybės tarybos nariu ir naudodamasis tarnybine padėtimi, tokiu būdu piktnaudžiauja savo teisėmis ir kartu menkina Tarybos nario vardą“. Neįtikėtina, kad mano siūlymai taupyti viešuosius pinigus atliekų sistemoje interpretuojami kaip ,,naudojimasis tarnybine padėtimi‘‘! Pridedu visą kandidatės į Teisingumo ministres skundo tekstą, nes jis labai svarbus, vertinant kandidatės vertybinius pagrindus.

Verta paminėti ir tai, kad E. Dobrovolska nuo 2011 m. iki dabar vertėsi advokato padėjėjos praktika, t. y. beveik 10 metų. Tokia praktika pagal įstatymą trunka tik 2 metus, po kurių yra laikomas kvalifikacinis advokato egzaminas. Kaip suprantu, egzamino išlaikyti nepavyko ir teisinė praktika labai ribota:-) Tai ar tokių gebėjimų ir supratimo užtenka tapti Teisingumo ministru? Abejoju. Dalykinė kompetencija ir patirtis pageidautinas priedas net ir prie „nekonvencionalios'' politikės privalumų:-)

Šaltinis: facebook.com