Pagaliau Lietuva pasaulio lyderis!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2020-12-18 01:22:00, skaitė 1433, komentavo 20

Pagaliau Lietuva pasaulio lyderis!

Lietuva išsiveržė į pirmąją vietą pasaulyje pagal sergamumą koronavirusu. Apie tai praneša USA žiniasklaida, kuri, pasinaudodama Lietuvos ir kitų šalių pavyzdžiu, įrodinėja, kad padėtis su "pandemija" USA toli gražu nėra blogiausia. Anksčiau Lietuva skynė pirmąsias vietas pasaulyje dėl savižudybių ir alkoholizmo, o dabar - naujas rekordas.

Lietuva užima pirmąją vietą pasaulyje pagal koronaviruso susirgimo atvejų skaičių 100 tūkstančių gyventojų, rašo „New York Times“. Amerikiečių duomenimis, per savaitę Lietuvoje užregistruoti 97,4  infekcijos atvejai 100 tūkstančių gyventojų.

Pagal šį rodiklį šiuo metu Lietuva pirmauja pasaulyje.

Antroje vietoje yra Gruzija, kurios rodiklis siekia 96,7 atvejo 100 tūkstančių gyventojų, sekantys yra Liuksemburgas, Serbija ir Kroatija.

Lietuva gali guostis tik tuo, kad jos mirtingumas nuo koronoviruso nėra toks blogas, kaip nustatytų infekcijos atvejų. Pagal mirtingumą Lietuva užima penkioliktą vietą pasaulyje (27 mirtys nuo koronaviruso 100 tūkstančių gyventojų), o pasaulio lyderė yra Slovėnija.

Amerikos žurnalistams, žinoma, yra visiškai neįdomu tai, kas vyksta su "pandemija" Lietuvoje. Kaip ir visame kitame pasaulyje už USA ribų. Jų paskaičiavimai yra labiau psichoterapinio pobūdžio, skirti vidinei auditorijai.

Imant absoliučiais skaičiais USA yra neginčijamas pasaulinis lyderis pagal sergamumą ir mirtingumą nuo koronoviruso: daugiau nei 16 milijonų užsikrėtimų ir daugiau nei 300 tūkstančių mirčių. Tokioje situacijoje būtina parodyti, kad „viskas nėra taip vienareikšmiška“.

Tačiau kad ir kokia būtų amerikoniška tragedija, lietuviška tragedija -  didesnė ir gilesnė.

Pirmą vietą pasaulyje dėl koronaviruso platinimo Lietuva užėmė po europietiškų ir globalių rekordų pasiekimo alkoholizmo, išnykimo ir savižudybių reitinguose. 

Nuo 2016 metų Lietuvos Respublika yra pripažinta kaip daugiausiai alkoholio vartojanti šalis pasaulyje, o alkoholizmo rodikliai joje bėgant metams didėjo. Remiantis neseniai atliktu Vilniaus universiteto tyrimu, per ketverius vyriausybės antialkoholinės kampanijos metus girtuokliaujančiųjų skaičius išaugo nuo 57% iki 64%. Ir šis augimas buvo pasiektas jaunimo sąskaita. Alkoholikų skaičius tarp jaunų lietuvių padvigubėjo!

Beje, Rusijoje, iš kurios kai kurie Lietuvos politikai laukia jau kelintą dešimtmetį kada gi ji pagaliau užsilenks nuo degtinės patvoryje, per 2010-tuosius metus (pirmą dešimtmetį) alkoholizmo rodikliai sumažėjo perpus. Fenomenalūs didžiausios pasaulio šalies pasiekimai kovojant su girtuokliavimu buvo pripažinti ir PSO (Pasaulio sveikatos organizacija) ir EBPO (Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija).

EBPO duomenimis, Rusija praėjusiais metais užėmė devintąją vietą pasaulyje pagal alkoholio suvartojimą vienam gyventojui (11,1 litro vienam asmeniui). Lietuva, kuriai tenka 12,3 litro vienam asmeniui, yra pirmoji pasaulyje.

Ar tik ne dėl šitų duomenų suvokimo Lietuvos politikai, svajojantys apie užsilenkusią patvory Rusiją geria juodai ?

Juk jie mato istorinę Lietuvos misiją kovoje su Rusija, o pati Lietuva yra deginama šio karo žaizdre, kada tuo tarpu kada  „blogio imperija“ gyvena sau, vystosi ir net nepastebi, kaip viena maža, bet išdidi Pribaltikos respublika atsiduria ant savo „atgrasymo altoriaus“.

Šiame beprasmiame ir pasmerktame geopolitiniame pasiaukojime  ir slypi siaubingų Lietuvos antirekordų priežastys. PSO vertinimu, Lietuva užima pirmą vietą Europoje ir aštuntą vietą pasaulyje pagal savižudybes.

Lietuvoje 100 tūkstančių gyventojų tenka 26 savižudybės. Per ketvirtį amžiaus po „nepriklausomybės atkūrimo“ Lietuvoje nusižudė 35 tūkstančiai lietuvių.

Remiantis oficialia statistika, Lietuvoje gyvena apie 2,627 milijono gyventojų. Iš tikrųjų jų yra dar mažiau, nes šimtai tūkstančių gastarbaiterių neregistruoja savo išvykimo.

Taip jau gaunasi, kad per potarybinius dešimtmečius pusantro procento Lietuvos piliečių nusižudė.

Bandymai čia priklijuoti kažkokius kultūrinius ar etnopsichologinius faktorius neveikia: Lietuvos TSR prie „tarybinės okupacijos“  to nebuvo. Tarybiniais metais lietuviai niekada nebėgo iš Lietuvos. Gyventojų skaičius buvo rekordinis, o demografinis bumas buvo pasiektas naujų lietuvių gimimais, o ne dėka imigracijos.

Šiandien Lietuva taip pat rodo demografinius rekordus išnykimo srityje. Prarasti 700 tūkst. per 30 metų vien tik pagal oficialią statistiką o atsižvelgiant į neregistruotą mažiausiai milijono emigraciją yra demografinė katastrofa, kurios negalima paaiškinti standartinėmis frazėmis apie nepalankią socialinę situaciją Lietuvoje ir didesnius atlyginimus Vakarų Europoje. (pagal šiuos duomenis Lietuva per 30 metų neteko virš milijono gyventojų - čia vien tik oficialiai)

Lietuviai nusigeria, bėga iš Lietuvos ir kelia ranką prieš save, nes Lietuvos valstybės egzistavimo priežastis yra ne juose, ir valdžiai lietuviai visiškai nerūpi.

Jeigu būtų kitaip, argi Lietuvos politika būtų tokia, kokia yra dabar? Tuo metu, kai šalis pirmauja pasaulyje koronaviruso rodikliais,  naujoji valdančioji koalicija praneša apie planus numesti sveikatos apsaugos  sistemą privačiam verslui.

Visi 2020 metai įrodė, kad raktas į išsigelbėjimą pandemijos sąlygomis - yra valstybinė mobilizuojamoji medicina, turinti perteklinį lovų fondą ir didelius rezervinius pajėgumus, o „landsbergistai“ nori visa tai „optimizuoti“, kaip atsilikusį „okupacinį palikimą“.

Kas šeštas darbingas Lietuvos gyventojas yra oficialiai bedarbis. Šalyje yra žiauri ekonominė krizė. Ir tos krizės fone valdžia palaiko Baltarusijos opozicijos iniciatyvas blokuoti „Belaruskalij“ ir kitų pagrindinių Lietuvos logistikos klientų krovinių srautus ir tuo sužlugdyti "Lietuvos geležinkelius" ir Klaipėdos uostą.

Rugpjūčio mėnesį, tarp pirmosios ir antrosios pandemijos bangų, Lietuvos vadovybė užsiėmė ne sveikatos priežiūros sistemos paruošimu rudeniniam koronaviruso paūmėjimui, o Lže-Svetlanos Tichanovskajos propagavimu ir Baltarusijos „demokratizacija“.

Ir štai rezultatas. Pirmoji vieta pasaulyje pagal koronaviruso plitimą 100 tūkstančių gyventojų. „Orus“ ir logiškas simbolinės rekordų serijos tęsinys su alkoholizmo, emigracijos ir savižudybių įrašais.

P.S. Rugsėjo mėnesį nausėda kalbėdamas JTO vardijo šalis kurioms Lietuva padėjo kovoti su su koronavirusu. 

P.P.S. Fake news praneša

Na kuo ne "gerovės valstybė" ?