Vaidas Žemaitis. Aš žinau kaip išgelbėti LIETUVĄ!

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zmon... 2021-02-22 01:33:00, skaitė 1215, komentavo 8

Vaidas Žemaitis. Aš žinau kaip išgelbėti LIETUVĄ!

Lietuvoje žemiau skurdo rizikos ribos Lietuvoje gyvena daugiau nei pusė milijono žmonių. Lietuvoje daugėja milijonierių: vos per metus per 200 gyventojų sugebėjo gauti pajamų nuo 1 iki net 20 mln. eurų. O tuo pat metu pusė milijono lietuvių mėgina išgyventi už 350 ir dar mažiau eurų.

Žmonės, kurių pajamos milijoninės, jie „Sodrai“ beveik nemoka, pajamos neturi darbo užmokesčio formos arba nedidelė dalis. Didžioji dalis dividendai, socialinio draudimo įmokomis neapmokestinami. Jie prie pensijų finansavimo neprisideda. Yra perskirstymas, kurį valstybė daro, bet perskirstoma daugiau tarp vidurinio sluoksnio ir žemesnio, bet viršutinis pabėga nuo didesnių mokesčių ir rinkoje susiklosčiusi pajamų nelygybė lieka.

Lietuvoje šiuo metu yra virs 350 milijonierių, kurie valdo 5 mln. eurų ar didesnės vertės turtą. Tarptautinė strateginių rinkos tyrimų bendrovė „Euromonitor International“ prognozuoja, kad multimilijonierių gretos Lietuvoje 2022 metais turėtų išaugti iki 419, o 2030 metais pasiekti beveik 600 (597).

Gal subrendo laikas visą šitą nelygybę sustabdyti?