Egidijus Kūris neneigė, kad paskelbė melą, tačiau tvirtino, kad jo teisti negalima, nes jis pats yra teisėjas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/egidi... 2021-03-09 16:00:00, skaitė 1665, komentavo 0

Egidijus Kūris neneigė, kad paskelbė melą, tačiau tvirtino, kad jo teisti negalima, nes jis pats yra teisėjas

E. Kūris (dešinėje). Nuotr. prezidentas.lt

Kovo 8 d. Nicos baudžiamajame teisme įvyko posėdis byloje, kurioje Europos žmogaus teisių teismo teisėjas Egidijus Kūris kaltinamas tuo, kad 2020m. vasario 19 d. Vilniaus universiteto konferencijoje viešai apšmeižė profesorių dr. Stanislovą Tomą, kad „jis ne profesorius“.

Nicos baudžiamajame teisme E. Kūris neneigė, kad paskelbė melą, tačiau tvirtino, kad jo teisti negalima, nes jis pats yra teisėjas – posėdžiauja Europos žmogaus teisių teisme, kuris jį gina nuo bet kokių baudžiamųjų bylų.

Tuo atveju, jeigu Prancūzijos teismas pripažintų, kad teisėją teisti galima, E. Kūris prašė pripažinti šį melą nereikšmingu.

Kaltinamasis E. Kūris taip pat teisinosi tuo, kad galvojo, kad S. Tomas yra advokatas, o ne profesorius. Todėl apšmeižė jį netyčia. Neigdamas, kad S. Tomas yra profesorius, E. Kūris norėjo pabrėžti, kad S. Tomas yra advokatas. Taip savo šmeižtą pristatė kaltinamasis.

Jeigu būtų pripažinta, kad kaltinamojo E. Kūrio negalima teisti vien dėl to, kad jis teisėjas, advokatas prof. dr. S. Tomas planuoja apskųsti tai Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetui.