G. Nausėda paskui "Snaudžiantį Džo"-Baideną pavadino V.Putiną "žudiku"

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-30 02:29:00, skaitė 2469, komentavo 49

G. Nausėda paskui

Lietuvos prezidentas Gitana Nausėda pareiškė, kad Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną gali vadinti žudiku.

Atsakydamas į agentūros BNS klausimą, ar kaip ir USA prezidentas Džo Baidenas, jis galėtų Vladimirą Putiną vadinti žudiku.

„Deja, taip“, - atsakė Lietuvos vadovas.

Pasak Nausėdos, Rusija demonstratyviai nepaiso kaimyninių valstybių, įskaitant ir Ukrainą, teritorinio vientisumo.

„Aš matau daugybę požymių, kurie demonstruoja atvirą nusispjovimą, pavadinkime taip, į civilizuoto pasaulio vertybes, nesiskaitymą su tautų apsisprendimo teise, nesiskaitymą su kaimynių teritoriniu suverenumu ir tą Kremlius pastaruoju metu demonstruoja pakankamai demonstratyviai“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis pridūrė, kad dar vienas svarbus aspektas yra padėtis Rusijos viduje, kur "opozicijos lyderiai", įskaitant ir kriminalinį nusikaltėlį Aleksejų Navalną yra persekiojami „pačiu brutaliausiu būdu“.

Priminsime, kad kovo 17 d. USA prezidentas D. Baidenas interviu ABC Vladimirą Putiną pavadino „žudiku“. Savo ruožtu Rusijos lyderis palinkėjo Baidenui sveikatos ir prisiminė vaikų posakį: „Kas ant kito sako - tas ant savęs pasisako“. Vėliau Putinas pakvietė savo kolegą iš USA surengti diskusiją tiesioginiame eteryje.

Kovo 27 dieną tapo žinoma, kad Džo Baidenas pakvietė Vladimirą Putiną į derybas dėl klimato.

Turint omeny Džo Baideno sveikatos ir fizinę būklę - kada net vėjas jį verčia ant trapo - jį galima dar suprasti, užjausti ir tikrai palinkėti senoliui sveikatos. Tačiau Gitana Nausėda nėra demensinis senis painiojantis net savo giminaičių vardus ar kažką iš savo aplinkos vadinantis Lietuvos prezidentu (išskyrus sovietinį profesorių). Gitana Nausėda yra buvęs banko klerkas, pasišovęs atvesti Lietuvą į "Gerovės Valstybę", kaip kažkada Mozė žydus Į “Pažadėtąją žemę”. Ir jei Mozė savo Dekaloga (10 dievo įsakymų) atsinešė nuo Sinajaus kalno, tai Nausėda kažką panašaus gauna nuo Tauro kalno Vilniuje (USA ambasada). Kol kas neaišku ar Nausėdai buvo nuo Tauro kalno liepa Putina žudiku išvadinti - braižas vienas prie vieno kaip provokacija Baidenui, ar čia jo paties intelektas rezonavo su intelektualiniu bioritmu. O kas galėtų paneigti, kad tai ne eilinė nusenusio pianisto-patriarxo kombinacija anūko stūmimui aukštyn. 

Gitana Nausėda, Lietuvos vardu, patvirtino, kad Lietuva tikrai nebus ta šalis, kuri „abejingai sėdės galiniame suole“ ir kalbės apie didesnį įsitraukimą, matant brutalius žmogaus teisių pažeidimus pašonėje, ir išspaudė iš savęs sekančią mintį - „Ir toliau įtraukus galvą į pečius sakyti, kad žinote, mes ieškome įsitraukimo į santykius su Rusija, kaip aš kartais girdžiu iš savo kolegų Europos Sąjungoje – na tikrai reikia ir emociškai, ir teritoriškai būti labai toli nuo to, kas vadinama Rusija, kad kalbėtumei šitokius dalykus“. 

Grybauskaitei, kada ji norėdama įsiteikti, įsijautusi išvadino Rusiją teroristine valstybe, buvo patarta kaip nors sutramdyti savo neišblėsusį komjaunuolišką entuziazmą, ką patars Nausėdai kol kas dar neaišku, bet matyt kažkokia reakcija tikrai bus. 

"Deja,taip", - kas čia ? Aklas ir nesąmoningas savo šeimininko pamėgdžiojimas, noras atkreipti dėmesį į Lietuvą ir lyderiauti rusofobų gretose, prilygti pasaulio didiesiems, besimptominis šyzas ar didybės manija, o gal nuosprendis Lietuvai ?  

Bet įdomiausia yra tai, kad vis dar yra žmonių, kurie tikisi, jog taip kalbantis prezidentas imsis "kažko, kad pažabotu seimo, valdininkų ar dar kažkieno savivalę". Čia skiriama tiems, "Karžygio" fanams, kurie vis dar tiki "geru ponu", kuris sutramdys blogus savo tijūnus. Sutramdys, tik ne tijūnus. 

Mozė žydus vedžiojo 40 metų po Sinajaus pusiasalį, kol išmirė seniai ir užaugo nauja karta verta "Pažadėtos žemės". Mus taip pat vedžioja jau 30 metų po euro-vertybių pasaulį, taip pat užaugo nauja biomasės (tik besmegenių, skirtingai nuo žydų) karta, kuriai bus lenta įžengti į "Gerovės Valstybę", nelabai kuo (matyt ar galimai) baesiskiriančia nuo palatos Nr. 6.