Baidenas, Nausėda, bobutės Šapokliak sindromas - kenkti visiems

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-30 23:42:00, skaitė 2168, komentavo 27

Baidenas, Nausėda, bobutės Šapokliak sindromas - kenkti visiems

Rusija turi atsakyti į provokuojantį Lietuvos vadovo Gitanos Nausėdos pareiškimą. Taip senatorius Vladimiras Džabarovas atsakė Lietuvos prezidentui, kuris palaikė Baideną jo išsišokime prieš Vladimirą Putiną. Nuo senatvinio marazmo kenčiantis USA vadovas interviu metu Rusijos prezidentą pavadino žudiku.

Rusijos politikas išreiškė pasipiktinimą dviejų vakarų šalių lyderiais. Vladimiras Džabarovas įsitikinęs, kad tokių „išsišokimų“ negalima atleisti, Rusija neturėtų tylėti, kai įžeidinėjamas jos prezidentas.

„Dabar Gitana Nauseda turėtų tapti rankos "nerukopožatym" (raupsuotuojų ar sifilitiku, kuriam niekas nespaudžia rankos) mūsų šalyje“, - išreiškė savo nuomonę Vladimiras Džabarovas.

Federacijos Tarybos senatorius įsitikinęs, kad Lietuvos prezidentas norėjo pasirodyti koks yra geras ir ištikimas vasalas prieš USA vadovą.

„Lietuva tai nulis, kuri gali kovoti su Rusija tik išsitarnaudama palankumą prieš USA“, - pridūrė Vladimiras Džabarovas.

"Tai netelpa į jokius rėmus. Rusijai dabar turi atsakyti į Lietuvos prezidento išpuolį. Kaip galima palaikyti santykius su šalimi, kuri sau leidžia tokius išsišokimus. Manau, kad tai turėtų nuspręsti mūsų politinė vadovybė, visų pirma Užsienio reikalų ministerija. Be atsako, panašaus chamiškumo palikti negalima“, - pasakė Vladimiras Džabarovas.

"Kas tokia yra šiuolaikinėje Europoje Lietuva? Ogi niekas. Tačiau jai  reikia pasirodyti, kad ji kovoja su Rusija tose pačiose gretose", - pridūrė Džabarovas.

Anksčiau Lietuva  pareikalavo pinigų iš Rusijos. Buvusios Lietuvos TSR vadovas pareiškė, kad Tarybų Sąjunga padarė 800 milijardų rublių žalą. Rusija yra TSRS teisių perėmėja, todėl Maskva privalo išmokėti „reparacijas“ Vilniui.

Savo ruožtu politologas ir publicistas Armenas Gasparianas pavadino Lietuvos vadovo žodžius nenormaliais ir reikalaujančiais užuojautos.

“Akivaizdžiai matyti, kad žmogus yra visiškai neadekvatus. Remiantis JT statistika, kas ketvirtas žmogus pasaulyje turi tam tikrą psichinę negalią. Matyti, kad visa Lietuvos vyriausybė nusprendė papildyti šią statistiką. Štai todėl ir seka tokie pareiškimai ", - pasakė Gasparianas. 

"Gali būti, kad mes jį vėl supratome neteisingai. Galbūt jis tiesiog norėjo tokiu būdu pasakyti, kad jei jiems nėra tiekiama " Sputnik V ", tai tokiu budu mirčiai yra pasmerkiama Lietuva. Čia vienareikšmiškai pasakyti negalima, žmonės jie savotiški. Su jais reikia elgtis kaip su palaimintuoju kaime (liaudiškai - kaimo durneliu), kuriuo anksčiau buvo rūpinamasi ir buvo ledinukai bei pyragėliai su varške perkami", - reziumavo politologas.  Šiaip A. Gasparinas išsireiškė šiek tiek kitaip, aštriau, tskant: 

"Pas mus atsirado naujas idiotas visomis šio žodžio prasmėmis. Na šiaip jis ne naujas,  jis senas, na ne senas, bet jau naudotas. Turiu omeny Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą. Jis kaip ir Baidenas prichamavojo Putinui. Na Baidenui tai jau kas, jis senas, viska paliks Kamalai, o pats išvažiuos į rančio  Teksase, Ostino mieste. Na jis jau yra už nieką neatsakingas, tai jau nekilnojamas turtas iš intelektualaus požiūrio taško. Na jis bent jau atstovauja USA. Bet Nausėda,  tai kandis ant Europos žemėlapio, purvas iš po Briuselio panagių, na kur tu lendi, brangusis ? Juk jeigu Vladimiras Vladimirovičius užsirūstins, tau jokia Kanada nesisapnuos. Tave gi ten vietoje priplos. Atskris "Iskanderas", ir padovanos 500 eskimo. Tau ir visiems tavo valdininkams. Ir viskas. Na, vis tiek, beviltiška aiškinti." 

Pasiklausyti galima čia.

Aleksandras Kocas taip pat sutiko, kad tokie garsūs pareiškimai iš valstybių vadovų yra nepriimtini.

"Nausėda - tėra kvailas papugajus", - griežtai pareiškė karinis korespondentas.