Ukrainiečiai bėga į užsienį, kad neiti į kariuomenę ir nekariauti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-08 08:51:00, skaitė 1563, komentavo 26

Ukrainiečiai bėga į užsienį, kad neiti į kariuomenę ir nekariauti

Mobilizacija, vykdoma Ukrainoje, sukėlė masinį šauktinių bėgimą į užsienį. Kaip rašoma Graikijos portale rua.gr, viena iš tokių pabėgimo šalių tapo Graikija.

Atlikti karinę prievolę Ukrainos karinėse pajėgose (UKP) nuo balandžio 1 d. šaukiami 20-27 metų vyrai. Nenorėdami patekti į tikrą karą, jauni žmonės ryžtasi bet kam, kad nepatekti į kariuomenę.

Graikų portalas pažymi, kad pradedant 2014 metais, Ukrainos gynybinis pajėgumas, yra pagrindinis galvos skausmas Kijevo valdžiai. Šiuo metu bendras UKP skaičius padidintas iki 240 tūkstančių žmonių, tačiau žydų tautybės Ukrainos prezidentui V.Zelenskiui, kuris rimtai nutarė užkariauti Donbasą, to aiškiai per maža.

Šauktiniai masiškai bėga iš šalies, kad negauti šaukimo ir netarnauti UKP. Šiuo būdu senai naudojasi tie, kas nenori tarnauti brolžudiškame kare už svetimųjų interesus. Vieni išvyksta į Rusiją, bet daugiausiai į Europos Sąjungą. Ši emigracijos kryptis pasirenkama todėl, kad tėvai ar giminės jau daug metų gyvena ir dirba Europos valstybėse.

Pagrindinės šalys į kurias bėga Ukrainos šauktiniai yra Italija, Ispanija ir Graikija, kur yra didelės ukrainiečių diasporos, o ukrainiečiai turi šių valstybių pilietybes ir nuosavus būstus.

Jaunuoliai iš Ukrainos rytų mielai bėga į Lenkiją. Kai kurie jų yra gavę lenko kortas, suteikiančias daug preferencijų jos turėtojams.

image.png

Straipsnio graikų portale autoriui teko kelis kartus bendrauti su jaunuoliais, kuriuos tėvai įvairiausiais būdais atsivežė iš Ukrainos į Graikiją. Jų tėvai, gyvenantys Graikijoje, tvirtina nenorintys, kad jų vaikai žūtų už nežinia kieno interesus. Dauguma supranta, kad ukrainiečiai tarnauja patrankų mėsa JAV kare su Rusija.

Tačiau ne visi turi giminių užsienyje, todėl jiems tenka mokėti kyšius karinių komisariatų darbuotojams ir medikams, kad neiti į kariuomenę dėl netinkamos tarnybai sveikatos būklės. Kyšių tarifai nuolatos auga ir siekia kelių metų darbo užmokestį. Mažiausia kyšio suma – trys tūkstančiai dolerių.

Buvęs liaudies deputatas Aleksej Žuravko interviu „Liaudies naujienos“ pasakė: „Kažkas perka pažymėjimus ir staiga tampa invalidu, kažkas duoda kyšį ir bėga į užsienį. Tarnauti šiandieninėje Ukrainos armijoje tiesiog neįmanoma. Jaunimas ten susidūria su užkietėjusiais banditais. Daugelis žmonių daro viską, kad išgelbėti vaikus nuo šitos gėdingos kariuomenės“.

Kai kurie ukrainiečiai imasi neordinarių priemonių, kad neiti į kariuomenę. 22-metis jaunuolis susituokė su 80-mete moterimi, pirmos grupės invalide. Jis slaugo savo neįgalią sutuoktinę, todėl negali tarnauti kariuomenėje. Dar vienas naudojamas būdas – išsiskirti su žmona ir tapti vienišu tėvu, auginančiu mažamečius vaikus.

Ukraina tapo unikalia pasaulio valstybe, kurioje visa valdžia ir visi aktyvai yra žydų tautybės asmenų rankose. Jų interesai nesutampa su interesais ukrainiečių, kurie savo tėvynėje tapo vergais ir patrankų mėsa, svetimųjų organizuotame brolžudiškame konflikte. Dauguma ukrainiečių tai supranta ir priversti bėgti iš tėvynės.

Nuorodos: