Lietuva tikisi prastumti į NATO vadovus KGB agentė "Magnoliją"

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-07-21 16:15:00, skaitė 978, komentavo 15

Lietuva tikisi prastumti į NATO vadovus KGB agentė

Vilniuje su dideliu entuziazmu sutiko buvo sutikta informacija, kad buvusi Lietuvos p-rezidentė Dalia Grybauskaitė yra svarstoma tarp kandidatų į NATO generalinio sekretoriaus postą. Lietuvos diplomatija ketina išnaudoti visas savo galimybes, kad prastumti Dalią Polikarpovną į NATO. Jei Lietuvai netikėtai pasisektu, tuomet TSKP CK Vilniaus aukštosios partinės mokyklos mokslinė sekretorė, dirbusi KGB naudai su agenturine kličke "Magnolija", vadovaujanti NATO, taptu tokiu smūgiu karinio-politinio bloko įvaizdžiui, apie kurį Maskva net negalėjo svajoti.

USA leidinys „Politico“ pranešė, kad NATO nori matyti moterį iš Rytų Europos kaip kitą Aljanso generalinę sekretorę. Moterį - nes tai progresyvu. Iš Rytų Europos - kad pasiųsti Rusijai galingą signalą, kas taip pat būtų labai progresyvu.

Tarp kitko, juk tik Rytų Europoje vis dar mato kažkokią praktišką prasmę NATO egzistavime.

„Sudėkite šiuos du imperatyvus [moteris ir Rytų Europa] kartu, ir trys vardai greitai iškils kaip potencialūs kandidatai sąrašo pradžioje: buvusios Kroatijos prezidentės Kolinda Grabar-Kitarovič ir Lietuvos Dalia Grybauskaitė; taip pat dabartinė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid “, - rašo„ Politico “.

Lietuvos politikai su tokiu entuziazmu priėmė USA tinklalapio „insaidą“ (slaptą info), tarsi tai būtų oficialus dabartinio aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo ar net USA prezidento Džo Baideno pareiškimas.

Oficialus Vilnius pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad Dalia Grybauskaitė vadovautu NATO.

„Jei eks-p-rezidentė Dalia Grybauskaitė užimtu tokią poziciją, tai būtų didžiulis Lietuvos laimėjimas, ir visos Lietuvos žinybos yra suinteresuotos, turėtų dėti pastangas, kad toks pasiūlymas būtų įgyvendintas“, - sakė G. Nausėdos patarėjas Povilas Mačiulis.

Tačiau „Politico“ sumažina Lietuvos prezidento administracijos azartą. 

Šansai Pribaltikos atstovui užimti aukščiausią postą NATO irštvoje labai abejotini.

„Kai kurie NATO ekspertai pareiškė, kad generalinio sekretoriaus iš Pribaltikos, o ypač Grybauskaitės iš Lietuvos, pasirinkimas gali būti vertinamas kaip pernelyg priešiškas Maskvos atžvilgiu tuomet, kada USA prezidentas Džo  Baidenas bando stabilizuoti santykius tarp Rusijos ir Vakarų,“ - rašo USA fake news.

Jei kas nors iš Pribaltikos moterų ir turi šansą vadovauti NATO, tai greičiausiai, kad Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, kuri kaip tik ieškos darbo kada bus renkamas naujas Aljanso gensekas. Kaljulaid naudai yra tai, kad dar iki ukro-krizės 2014 metais Estija buvo viena iš trijų NATO šalių, kuri sąžiningai mokėjo 2% BVP karinėms išlaidoms pagal NATO bloko standartus.

Lietuva, valdant Daliai Grybauskaitei, neišvengė skandalo dėl buhalterinių makliavojimų. Popieriuje tai gaudavosi  2% išlaidų gynybai, tačiau iš tikrųjų jų pasirodydavo yra mažiau.

Taigi grįžti Grybauskaitei iš savo įgrisusios Lietuvos į Briuselį eilinį kartą nesišviečia. Ir nepadės Daliai Polikarpovnai jokios Lietuvos žinybų pastangos ją palaikyti.

O gaila.

Tokia ypata kaip Grybauskaitė, vadovaujanti NATO, diskredituotų šią antirusišką organizaciją taip, kaip negalėtu padaryti jokia „Kremliaus propaganda“.

Kada Dalia Grybauskaitė budama Lietuvos p-rezidento poste tapo visų Europos rusofobų vade, Maskvai tai buvo sėkmė. Jeigu antirusiškam JevroSojūzo frontui butu vadovavęs tikras, idėjinis antitarybinis disidentas, kuris visą savo sąmoningą gyvenimą kovojo su tarybų valdžia ir kentėjo dėl savo įsitikinimų stalininiuose lageriuose, Kremliui būtų buvę nelengva. O čia komunizmą prilyginti nacizmui, priversti Maskvą mokėti kompensacijas už „tarybinę okupaciją“ ir padaryti Rusiją šalimi-atstumtaja reikalauja NKVD darbuotojo dukra, Tarybų Sąjungos komunistų partijos Vilniaus aukštosios mokyklos mokslinė sekretorė ir KGB slaptoji agentė su kličke „Magnolija“, iš kurios asmeninės bylos kiekvienas išplėštas puslapis - yra bomba geltonajai spaudai.

Juk tai tikra likimo dovana!

Tokia rusofobijos „moralinė lyderė“ prisidėjo prie totalaus jos diskreditavimo. Antirusiškas Rytų Europos kursas su Dalia Polikarpovna jo vėliavos vietoje, buvo suvokiamas kaip veidmainių ir dukart išdavikų produktas.

Lygiai taip pat Grybauskaitė diskredituos ir NATO, jei netikėtai "ant durniaus", taps aljanso generaliniu sekretoriumi.

Tokios "žvaigždės" juk neužgoši kanceliariniu darbu: ji yra per ryški, kad liktu nepastebėta. Šlykštus buvusios Lietuvos p-rezidentės charakteris yra visiems gerai žinomas: ne veltui juk pasibaigus p-rezidento kadencijai visa Lietuvos politinė klasė vieningu šuoliu suskubo ją išgrusti į pensiją. Jei ištraukti Grybauskaitę iš pensijos ir išsiųsti į NATO irštvą, ji vėl užsiims tuo vieninteliu dalyku, kurį daro puikiai. Rietenos su kolegomis, intrigos ir skandalingi pareiškimai.

Toks elgesys neabejotinai pritrauktu didesnį dėmesį į naująjį  Aljanso generalinį sekretorių. Vėl taptų aktualūs senų „Raudonosios Dalios“ pažįstamų pikantiški liudijimai apie jos gyvenimą KGB konspiraciniame bute studijų Leningrade metu, arba apie vėliau įslaptintą darbą TSRS ambasadoje USA 1991 metų vasarą.

NATO su generaline sekretore Dalia Grybauskaite vietoj objektyviai galingiausio karinio-politinio aljanso pasaulyje labai greitai virstu pajuokos objektu.

Taip kad Rusijai Dalios Polikarpovnos paskyrimas į aukštas pareigas yra labai naudingas. Jei infiltracijos operacija praeis sėkmingai, draugė Magnolija gali drąsiai tikėtis neeilinio papulkininko laipsnio.

Rasta čia