Dar vienas konkretus smūgis iš Baltarusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dar-... 2021-08-22 19:29:00, skaitė 685, komentavo 6

Dar vienas konkretus smūgis iš Baltarusijos

Baltarusijos geležinkeliai bendradarbiauja su partneriais, pirmiausia iš Rusijos, dėl baltarusiško kalio trąšų eksporto alternatyvių maršrutų, sakė Baltarusijos geležinkelių vadovas Vladimiras Morozovas.

Anksčiau Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis sakė, kad Baltarusijos kalio trąšų eksportas per Lietuvą, kurių gamintojams taikomos JAV sankcijos prieš Minską, gruodį sustos. Baltarusijos ministras pirmininkas Romanas Golovčenko sakė, kad iki gruodžio mėnesio Minskas bus pasirengęs perkrauti kalio trąšas per Rusijos Federacijos jūrų uostus ir tiekti produktus eksportui: Minskas laiko alternatyva Murmansko ir Leningrado srities uostus.

„Atsižvelgdami į galimai besikeičiančias ekonomines sąlygas, mes ir mūsų partneriai, pirmiausia iš Rusijos Federacijos, dirbame prie skirtingų galimybių. Derybų procesas vyksta, bet jau galiu pasakyti, kad Baltarusijos geležinkeliai nebus silpnoji grandinės grandis“, — naujienų agentūra „BelTA“ cituoja Morozovą.

Jis pabrėžė, kad Baltarusijos geležinkelių pralaidumas užtikrins baltarusiškų kalio trąšų gabenimą alternatyviais maršrutais. Morozovas paaiškino, kad Baltarusijos geležinkelių pajėgumas visomis kryptimis yra pakankamas.

Anksčiau JAV iždo departamentas pranešė, kad naujosios JAV sankcijos prieš Minską nurodo sandorio šalims iki gruodžio 8 dienos apriboti operacijas su Baltarusijos bendrove „Belaruskalij“.

SN inf.