G. Nausėda apdovanotas Jaroslavo Išmintingojo I laipsnio ordinu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2021-08-24 17:26:00, skaitė 603, komentavo 6

G. Nausėda apdovanotas Jaroslavo Išmintingojo I laipsnio ordinu

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda rugpjūčio 23 dieną vizito Ukrainoje metu dalyvavo inauguraciniame Krymo platformos susitikime.

„Lietuva niekada nepripažino ir nepripažins Krymo okupacijos ir aneksijos“, - susirinkusiems pasakė G. Nausėda.

Pasak valstybės lyderio, tarptautinė bendruomenė turi laikytis vieningos pozicijos Krymo okupacijos klausimu ir siekti, kad Ukrainos teritorinis vientisumas būtų atkurtas vadovaujantis tarptautinės teisės principais.

G. Nausėda taip pat atkreipė dėmesį, kad „Ukraina kryptingai juda europinės ir transatlantinės integracijos keliu“.

Susitikimo dalyviai pasirašė Bendrą tarptautinės Krymo platformos dalyvių deklaraciją. Šia deklaracija susitikimo dalyviai sutarė ir toliau laikytis aneksijos nepripažinimo politikos, reikalauti iš Rusijos okupacijos nutraukimo ir įgalinti tarptautines organizacijas imtis aktyvesnių veiksmų Krymo klausimais.

Po susitikimo G. Nausėda buvo apdovanotas Jaroslavo Išmintingojo I laipsnio ordinu.

Tai yra vienas aukščiausių Ukrainos valstybės apdovanojimų, skiriamas už išskirtinius nuopelnus Ukrainai ir jos žmonėms.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

O oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas valstybinio transliuotojo eteryje yra informavęs, kad ukrainiečiai šiame kare stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.