Europos Sąjungoje nuo kovido vakcinų mirė per 20,5 tūkstančio žmonių, 1,9 milijono gyventojų patyrė rimtus ir vidutiniškai rimtus sužalojimus

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-08-24 17:14:00, skaitė 857, komentavo 12

Europos Sąjungoje nuo kovido vakcinų mirė per 20,5 tūkstančio žmonių, 1,9 milijono gyventojų patyrė rimtus ir vidutiniškai rimtus sužalojimus

„Faktų tikrintojai“ (fact-checkers) stengiasi diskredituoti kritišką informaciją, pateikiamą žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose apie kovido vakcinas. Tačiau informaciją apie neigiamą vakcinų poveikį renkančios organizacijos VAERS ir „EudraVigilance“ kalba apie didžiulį mirčių ir sužeidimų nuo skiepų skaičių. 

Oficialiai ES ir JAV nuo vakcinų mirė jau apie 65 tūkstančius žmonių, tačiau manoma, tai realus skaičius gali būti maždaug dešimt kartų didesnis. „EudraVigilance“ Europos Sąjungoje nuo kovido vakcinų užfiksavo jau 20 595 mirtis ir 1 960 607 sužeidimus. Reiktų nepamiršti, kad ES – tai dar ne visa Europa, o tik 27 jos valstybės, sudarančios kiek daugiau nei pusę Europos. Tai – liepos 31 dienos duomenys.

Iš užfiksuotų sužeidimų maždaug pusė (968 870) yra rimti. Tai reiškia, kad paskiepyti žmonės yra rizikos grupės būti hospitalizuoti, tapti neįgaliais ar net mirti. Tirtos visos keturios ES naudotos vakarietiškos vakcinos.

Iš minėtų sužeidimų skaičiaus daugiausia užfiksuota kraujo ir limfos sistemų sutrikimų, širdies sutrikimų, taip pat genetinių sutrikimų. Nuo skiepų žmonėms taip pat kilo problemos su klausa, rega, virškinimu, imunine sistema, metabolizmu, nėštumu, psichine sveikata. 564 ES piliečiams, kurie buvo vakcinuoti nuo kovido ligos, teko atlikti operacijas, iš jų 25 pacientai mirė.

Šaltinis