Afganistanietis Berlyne peiliu sunkiai sužeidė du žmones

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-09-06 15:32:00, skaitė 457, komentavo 0

Afganistanietis Berlyne peiliu sunkiai sužeidė du žmones

Praėjusį šeštadienį (13:30) 29-metis afganistanietis, nelegaliai atvykęs į Vokietiją 2016 m., Berlyno Vildersdorfo rajone užpuolė čia dirbusią  58-metę sodininkę. Jis pasipikino, kad ji moteris ir dirba šį darbą. Banditas jai du kartus dūrė į kaklą. Į pagalbą atskubėjusiam vyrui (66 m.) banditas irgi dūrė peiliu į kaklą. Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl terorizmo. Nukentėjusieji ligoninėje operuoti.

Kaip ir visada tokiais atvejais Vokietijoje, pranešama, kad teroristas serga psichikos liga.

Bild žiniomis, šis banditas mėgino atversti savo kaimynus į islamą.

Berlyno Atstovų rūmų parlamentinės AfD frakcijos vadovas Georgas Pazderskis (Georg Pazderski) laikė raudonai-raudonai-žaliosios koalicijos politiką iš dalies atsakinga už šį išpuolį. Vyriausybė "jau seniai nebekontroliuoja saugumo mieste". Berlyno gyventojai "pagaliau vėl turi būti veiksmingai apsaugoti nuo visų rūšių išpuolių. Nusikaltėliai turi būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, griežtai nubausti, o jei jie yra užsieniečiai - deportuoti", - reikalavo jis. "Reikia nedelsiant sustabdyti tolesnį nekontroliuojamą musulmonų antplūdį iš Afganistano ir kitų archajiškų valstybių."

Šis atvejis turi panašumų su birželio mėnesį Viurcburge įvykdytu išpuoliu peiliu. Tuo metu prieglobsčio prašytojas iš Somalio, kuris taip pat „sirgo psichikos liga“, nužudė tris moteris ir sužeidė kitas. Po suėmimo afrikietis savo poelgį pavadino "džihadu".

Ar Lietuvai reikia importuoti banditizmą ir terorizmą?

Šaltiniai:

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2021/messerattacke-islamistisches-motiv/

https://www.pi-news.net/2021/09/afghane-will-berliner-gaertnerin-schaechten-zwei-schwerverletzte/