Arnas Ilgauskas: Du klausimai valstybės saugumo departamentui

Autorius: Arno Ilgausko Facebook įrašas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-09-16 14:30:00, skaitė 595, komentavo 5

Arnas Ilgauskas: Du klausimai valstybės saugumo departamentui

Šiandien mes turime akivaizdų faktą – visuomenė ypač greitai ir sėkmingai buvo padalinta į dvi dalis.

Dalis visuomenės, dar pavasarį, dėl priverstinio mokinių ir mokytojų testavimo ir kitokio terorizavimo, pradėjo burtis ir kurti alternatyvą valstybinei švietimo sistemai – vaikus mokė neoficialiose grupėse (klasėse) tėvų atskirai samdomi tie patys valstybinių mokyklų mokytojai.

Verslai taip pat skilę į dvi dalis: viena linkusi aptarnauti vieną visuomenės pusę, o kita – kitą. Vieni kitus laiko ideologiniais priešais.

Pusė visuomenės buriasi į naujas vartotojų grupes, kuria alternatyvias prekių ir paslaugų rinkas, skelbia boikotus verslo tinklams. Šiose grupėse dalijasi ne tik prekėmis bei paslaugomis, bet ir kuria alternatyvia darbo rinką, švietimo, socialinės apsaugos sistemas ir t.t.

Pusė visuomenės jungiasi į sąjūdžius, eina į gatves, protestuoja, be jokios galimybės nei dabar, nei ateityje susikalbėti ir susitaikyti su kita puse.

Visa tai vyksta būtent valdžios sprendimu ir veiksmais „teisėtai“ suskirsčius visuomenę į dvi dalis.

Visą šį procesą pavadinčiau – alternatyvios valstybės kūrimu. Ir kas galėtų paneigti, kad baigus susikurti (susistruktūrizuoti) alternatyvios visuomenės egzistavimui būtiniems ryšiams ir pagrindams, bus apie tai, kaip de facto paskelbta viešai, o vėliau pabandyta tai padaryti ir de jure, apibrėžiant tam tikrą teritorijos dalį.

O DABAR DU KLAUSIMI VALSTYBĖS SAUGUMO DEPARTAMENTUI:

1. Ar valstybės saugumo departamentas nemato akivaizdžios valdžioje esančių asmenų keliamos grėsmės Lietuvos valstybei ?

Neatsižvelgiant į 1 klausimo atsakymą:

2. Kam dirba Valstybės saugumo departamentas??