Jei Vyriausybė nebūtų valdžiusi koronaviruso pandemijos, mirčių būtų žymiai daugiau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jei-v... 2022-02-15 23:09:00, skaitė 469, komentavo 1

Jei Vyriausybė nebūtų valdžiusi koronaviruso pandemijos, mirčių būtų žymiai daugiau

Vasario 15 d. premjerė Ingrida Šimonytė, kalbėdama valstybinio transliuotojo eteryje, pranešė, kad „jokie skirtingi požiūriai į vakcinas, Stambulo konvenciją ar kažkokius kitus klausimus nėra tokie dideli, kad jie galėtų paneigti dovaną, kurią likimas Lietuvos tautai davė vasario 16-ąją“.

Pasak moters, jei tokią dieną kas nors triukšmaus ir trukdys kalbėti tauto išrinktiesiems (pirmiausia Lietuvos prezidentui Vytautio Landsbergiui – ekspertai.eu past.), rodys pačių triukšmautojų nepagarbą sau, negu kad kažką kitą.

Premjerė taip pat atskleidė, kad būtų, jei Vyriausybė nebūtų valdžiusi koronaviruso pandemijos ir pandemija valdytųsi pati

„Tokiu atveju mes turbūt būtume turėję žymiai didesnį mirčių skaičių“, - neslėpė I. Šimonytė.

Atsakydama ar su tais, kurie Vyriausybės sprendimais nėra patenkinti, derėtų susitikti, Vyriausybės vadovė atsakė, kad Vyriausybės vadovas pirmiausia turi atsiskaitinėti Seime.

I. Šimonytė taip pat sukritikavo didelę dalį Lietuvos žmonių, kurie „Lietuvoje sau prisiskiria tautos vaidmenį“.

„Man atrodo problema yra tokia, kad labai daug žmonių Lietuvoje sau prisiskiria tautos vaidmenį. Aš taip pat esu iš tos pačios tautos ir, matyt, turiu teisę turėti savo nuomonę apie tai, kaip dalykai turėtų būti daromi“, - pasakė politikė.

Vasario 16-ąją surengti kelias protesto akcijas sostinėje planavo Lietuvos šeimų sąjūdis, Algrdo Paleckio judėjimas bei dar kelios kitos organizacijos, tačiau Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė jas derinti, kad nebūtų drumščiamas šventinis susitelkimas.

Svarbiausias šventės akcentas bus V. Landsbergio kalba iš balkono Pilies gatvėje. O taip pat fakelų eitynės nuo Basanavičiaus paminklo iki Lukiškių aikštės, kurioms duotas Savivaldybės leidimas ir akciją organizuoja Vytauto Radžvilo vadovaujama politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“ bei pagalbinės šios partijos organizacijos.