Nausėda atskleidė generolui, kokia yra kiekvienos Europos Sąjungos valstybės pareiga

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-a... 2022-12-11 01:10:00, skaitė 286, komentavo 3

Nausėda atskleidė generolui, kokia yra kiekvienos Europos Sąjungos valstybės pareiga

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda susitiko su ES karinio komiteto pirmininku generolu Robertu Briegeriu ir aptarė Rusijos karo Ukrainoje eigą ir saugumo situaciją regione, paramą Ukrainai.

„Saugumo situacija regione išlieka įtempta, todėl būtina didinti paramą Ukrainai ir siekti kuo greitesnės pergalės prieš Putiną“, - generolą informavo valstybės lyderis.

Pasak šalies vadovo, „tik tuomet, kai Rusija išves karines pajėgas iš visų okupuotų Ukrainos teritorijų, šis karas bus baigtas, o Europa – saugi“.

Valstybės vadovas generolui paaiškino, kad „Vakarų šalys turi padėti Ukrainai nugalėti Kremliaus monstrą, o svarbi yra ne tik parama ginklais, bet ir Ukrainos karių apmokymai“.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad „dabartinė saugumo situacija diktuoja Europai būtinybę didinti savo gynybinius pajėgumus, aktyvinti karinę pramonę ir gerinti karinį mobilumą“.

„Kiekvienos ES valstybės pareiga dabar yra investuoti į savo saugumą, todėl Lietuva ir toliau sieks didinti išlaidas gynybai nuo dabar skiriamų 2,5 proc. BVP. Taip pat turi vykti sklandus bendradarbiavimas tarp ES ir NATO tam, kad užtikrintume taiką ir saugumą Europoje“, - generolui nurodė valstybės lyderis.