Štai kodėl, pasak Tuckerio Carlsono, Donaldas Trumpas "turėjo" būti suimtas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-06-15 17:34:00, skaitė 635, komentavo 2

Štai kodėl, pasak Tuckerio Carlsono, Donaldas Trumpas

 

Buvęs "Fox News" apžvalgininkas Tuckeris Carlsonas pareiškė, kad Donaldo Trumpo persekiojimas yra aiškiai politinis. Pasak jo, JAV isteblišmentas nepatenkintas, kad buvęs JAV prezidentas bando išvengti konflikto su Rusija dėl Ukrainos, kuri Vašingtonui rūpi labiau nei jo paties šalis.

Sveiki, čia Tuckeris Carlsonas!

Bideno administracija suėmė Donaldą Trumpą, jis atvyko į Majamio teismą ir atidavė pirštų antspaudus, kaip tikras nusikaltėlis, koks jis techniškai yra. Taip prasidėjo teismo procesas, kurio tikslas - pasiųsti eksprezidentą už grotų visam likusiam gyvenimui. Kabelinė televizija tiesiogiai transliavo šį įvykį ir pateko į laikraščių antraštes dėl savo precedento neturinčio ir šokiruojančio pobūdžio.

Tačiau pati žiniasklaida tikrai nebuvo sukrėsta, nes žinojo, kad visa tai įvyks. Nebuvo šokiruoti ir visi kiti, kurie stebėjo situaciją. Tai tapo neišvengiama 2016 m. vasario 16 d., kai Donaldas Trumpas susilaukė kraujo priešo - didžiausios ir galingiausios organizacijos žmonijos istorijoje - JAV federalinės vyriausybės.

Nepaisant to, ką galbūt prisimenate iš tų laikų, D. Trumpas nieko nekalbėjo apie imigraciją, prekybą su Kinija ar prievartautojus iš Meksikos - būtent šios istorijos tais metais dominavo naujienose. "Trumpas yra rasistas! - šaukė jie, - sustabdykite jį!" Tačiau Vašingtonui tai buvo tik triukšmas ir neturėjo jokios realios reikšmės. Tapatybės politika vyriausybei, skirtingai nei užsienio politika, yra mažai svarbi - ji visada buvo ir visada bus. Invazijos, okupacijos ir tarpiniai karai bei sprendimai, lemiantys, kuri pasaulio gyventojų dalis klestės, o kuri žus, trilijonus dolerių kainuojanti politika, kuri laikui bėgant netoli Vašingtono esančius rajonus pavertė turtingiausiais pasaulio priemiesčiais.

Štai kas jiems iš tiesų svarbu. Ir atidžiau pažvelgus tai tampa akivaizdu. Kai svarstomas bet koks kitas klausimas, pavyzdžiui, dėl skolos lubų, abi partijos laikosi savo pozicijų ir garsiai pasisako, bet kai Kongresas nusprendžia pradėti karą, nepaisant to, koks kvailas, neproduktyvus ir nutolęs nuo pagrindinių Amerikos interesų jis gali būti, partijų lyderiai automatiškai pritaria pasakojimui ir iš to daro didelį triukšmą. Kartais tai užsitęsia dešimtmečius, ir jie nenuilstamai gina karą nuo visų pasirodančių įrodymų, kol galiausiai kas nors duoda sutikimą, ir tada jie gali pradėti sakyti, kad iš tikrųjų sumanymas tikriausiai buvo toks ir toks. Mes galvojome viena, o išėjo kitaip.

Gera žinia ta, kad išmokome daug naudingų pamokų. Galiausiai jie paprastai pasako kažką panašaus, bet ne anksčiau, nei nurimsta aistros ir iš kolektyvinės atminties išnyksta gėdingos detalės. Tai toks atsiprašymas be atsiprašymo, jau nekalbant apie gailestį, ir iš tikrųjų laikui bėgant jis nustoja būti svarbus.

Tačiau iki tol gaunama tai, kas gaunama; nesutikti su oficialia pozicija neleidžiama - ir tai yra pirmoji Vašingtono taisyklė. Ir kažkodėl Donaldas Trumpas nesivargino jos laikytis. Galbūt jis apie ją nežinojo, nes yra kilęs iš kito miesto. O gal jam tiesiog nerūpėjo. Kad ir kaip ten būtų, po septynerių su puse metų galime įvardyti tikslią akimirką, kai Vašingtonas užsidegė sprendimu pasodinti Donaldą Trumpą į kalėjimą.

Štai jis dalyvauja respublikonų pirminiuose rinkimuose Grinvilyje, Pietų Karolinoje:

(Neturėjome eiti į Iraką. Destabilizavome Artimuosius Rytus. Mums melavo apie tariamus masinio naikinimo ginklus, kurių ten nebuvo. Ir jie tai žinojo! Ten nebuvo jokių masinio naikinimo ginklų!

"Mums nereikėjo eiti į Iraką, - pareiškė D. Trumpas. - Mes destabilizavome Artimuosius Rytus". Tuo metu, kai jis išsakė šią mintį, daugelis respublikonų rinkėjų patys pradėjo daryti panašią išvadą. Jie negalėjo nepradėti. Tačiau Trampo sulaikymą pasmerkė toks sakinys: "Mums melavo, - pasakė jis. - Apie tai, kad neva ten yra masinio naikinimo ginklų. Jie žinojo, kad jų ten nėra!" Po to kažkas iš minios bandė jį išbučiuoti, bet šokiruota dauguma liko sėdėti. Ar jam leidžiama taip sakyti? Bet kokiu atveju to, ką jis pasakė, nebuvo galima atšaukti. Šia fraze jis pats nulėmė savo likimą, nes pasakė vienintelį dalyką, kurio jam neleista sakyti. Per daug žmonių buvo susirūpinę, abiejose pusėse, nors šiuo klausimu jie visi buvo toje pačioje pusėje. Ir Hillary Clinton, ir Paulas Ryanas buvo kalti - jie žinojo tiesą ir melavo. O Donaldas Trumpas buvo nekenčiamas už tai, kad juos demaskavo.

Po to tapo aišku, kad net jei D. Trumpas bus išrinktas prezidentu, jam teks sunki užduotis prižiūrėti federalinę vyriausybę, kurią turi prižiūrėti valstybės vadovas. Tačiau dauguma Vašingtone nusprendė pasipriešinimą Trumpui paversti svarbiausia savo gyvenimo misija. Nuo to priklausė labai daug, o kai kurie apie tai net kalbėjo viešai. Kiti, kurie buvo paslaptingesni, viešai nepasisakė ir ėjo į kitą pusę, būtent link Trumpo, o ne nuo jo. Jie jam pataikavo ir pataikavo, nes intuityviai suvokė jo imlumą liaupsinimams, ir tai buvo tiesa. Tikslas buvo pakenkti jo administracijai iš vidaus. Tokių žmonių buvo daug, ir jie iš karto atsiduodavo liaupsėmis. Ir, žinoma, labiausiai liaupsino tie, kurie labiausiai nekentė Trumpo ir buvo labiausiai svetimi jo pažiūroms. Jie vaikščiojo Baltųjų rūmų koridoriais, dalyvaudavo spaudos konferencijose ir rafinuotai savigraužos būdu liaupsino savo viršininką, tarsi jis būtų karalius ar net dievas. Tai tarsi scena iš Osmanų dvaro: purvina, nesveika ir netikra.

Mike'as Pence'as, Nikki Haley, Mike'as Pompeo, Lindsey Grahamas iš Kongreso - visi jie vadino Trumpą genijumi ir vizionieriumi iki pat tol, kol jis neteko valdžios, o po to parodė pasauliui savo tikrąjį veidą ir savo neokonservatyvią karinę darbotvarkę bei stūmė ją taip stipriai, kaip tik galėjo.

Štai, pavyzdžiui, ką Mike'as Pompeo šį rytą pasakė "Fox News":

(įrašas, Pompeo) Prezidentas Trumpas įslaptintus dokumentus laikė ten, kur jie neturėjo būti. O kai jam buvo suteikta galimybė juos grąžinti, jis dėl kokių nors priežasčių atsisakė. Toks dalykas tiesiog nesuderinamas su JAV karių, jūreivių, lakūnų ir jūrų pėstininkų apsauga. Ir, jei tikėti įtarimais, kai kurie iš šių dokumentų yra gana rimti ir svarbūs. Tai neteisinga.

Tegul būsimieji istorikai, tikėdamiesi atskleisti vėlyvosios Vašingtono imperijos paslaptis, išstudijuoja šiuos dokumentus, nes jie padės viską suprasti. Tas pats Mike'as Pompeo, kuris šiandien per televiziją tyčiojasi iš Trumpo, dirbo jam vadovaujant ir CŽV direktoriumi, ir valstybės sekretoriumi, t. y. užėmė du galingiausius postus federalinėje vyriausybėje. Ir kol jas ėjo, jis pažadėjo - ir iš tikrųjų prisiekė - remti prezidento darbotvarkę. Kodėl? Nes taip veikia demokratija.

Kai balsuojate už vieną iš kandidatų, tikite, kad jo paskirti asmenys įgyvendins politiką, už kurią balsavote. Tai ne apie prezidentą, o apie jus, rinkėjus. Tačiau Pompeo to nepadarė ir net nesistengė. Tiesą sakant, jis sabotavo D. Trumpo ne kartą išsakytą įsipareigojimą siekti taikos ir nesikišimo į kitų valstybių vidaus reikalus principą. Kiekviename žingsnyje, kiekvieną dieną ir valandą jis buvo užsiėmęs karo kurstymu su kokia nors tolima užsienio šalimi: Iranu, Sirija, Rusija, Šiaurės Korėja - sąrašas begalinis. Tačiau užuot pasakęs Trumpui, kad nesutinka su jo požiūriu, kaip būtų pasielgęs bet kuris žmogus, Pompeo ėmė šlykščiausiu ir skandalingiausiu būdu pataikauti jam - žmogui, kurį jis labai niekina.

Paklauskite bet kurio tuo metu Baltuosiuose rūmuose dirbusio žmogaus, kuris personalo narys kas rytą pasakodavo Donaldui Trumpui, koks jis nuostabus, išskirtinis ir galingas. Visi kaip vienas atsakys: Mike'as Pompeo. Tie iš mūsų, kurie asmeniškai matė jo niekšybes, prisimins jas kaip kažką be galo bjauraus. Joks save gerbiantis žmogus taip nesielgtų, o Mike'as Pompeo tai darė lengvai, įžūliai ir su pasimėgavimu.

Dabar tas pats vyras "Fox News" žiūrovams patvirtinta kalba sako, kad jis baiminasi dėl mūsų kariuomenės - karių, jūreivių, lakūnų ir jūrų pėstininkų - saugumo. Ir visa tai dėl to, kad Donaldas Trumpas pasiėmė namo keletą slaptų dokumentų ir negrąžino jų į nacionalinį archyvą. Koks melagingas pareiškimas! Ir Mike'as Pompeo tai žino, juk jis visą gyvenimą praleido Vašingtone. Vašingtonas yra vieta, kur net vidinės pažymos žymimos žyma "slaptai", nes įprasta viską įslaptinti. Jūsų vyriausybė įslaptino daugiau nei milijardą federalinių dokumentų, kurių dauguma yra nuobodūs, beprasmiai ir niekam nekelia jokio pavojaus. Jie yra užrakinti, kad niekas negalėtų jų pamatyti, nes, nors esate Amerikos pilietis, neturite reikiamų leidimų, kad žinotumėte, kas vyksta.

Beje, visa tai nesusiję su Amerikos saugumo didinimu, kaip ir koronaviruso apribojimai nebuvo susiję su nauda sveikatai. Ne, tai susiję su kastų sistema, štai kur esmė. Ir toje hierarchijoje yra neliečiamųjų. Mike'as Pompeo ir visi kiti Vašingtone dirbantys žmonės tai žino. Kaip manote, kiek slaptų dokumentų Dickas Cheney parsinešė namo, kai vadovavo Irako karui? O kiek jų perskaitė jo žmona, kuri tikrai niekada neturėjo prieigos prie slaptų dokumentų? Atsakymų į šiuos klausimus niekada nesužinosime, nes mažai tikėtina, kad Dickas Cheney kada nors bus ištirtas, o jo darbuotojai bus priversti nešioti pasiklausymo aparatūrą. Niekas niekada nepateiks jam kaltinimų. Dickas Cheney yra neokonservatorius, o Donaldas Trumpas - ne. Dickas Cheney remia konfliktą su Rusija, o Trumpas - ne. Štai koks skirtumas, o visa kita tėra dėmesio atitraukimas.

Donaldo Trumpo baudžiamasis persekiojimas yra akivaizdžiai politinis, nes dabar jis tiesiogine prasme yra pagrindinis Joe Bideno politinis oponentas. Apklausų duomenimis, D. Trumpas įgyja daugiau kaip 60 proc. respublikonų balsų. Džo Baidenas daro tai, ko nedrįso padaryti nė vienas iki jo buvęs prezidentas: pasitelkia teisėsaugos institucijas, kad įkalintų savo pagrindinį varžovą. Būtent tai dabar ir vyksta; nėra prasmės to neigti. Tačiau iš tikrųjų padėtis yra dar blogesnė, nes prieš D. Trumpą pradėta ne tik politinė, bet ir ideologinė kova. Šioje šalyje į valdžią neįleidžiamas nė vienas asmuo, kuris pritaria Trumpo pažiūroms. Kritikuok mūsų karus - iki pasimatymo; tęskite tai ir toliau - sėsite į kalėjimą. Tokią žinią mums siunčia Vašingtonas, ne tik Demokratų partija, bet ir abi.

Tokią žinią siunčia ir daugelis respublikonų, pavyzdžiui, tariamai konservatyvus Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas, kuris vakar visą dieną ignoravo Amerikos teisingumo sistemos naikinimą. Tačiau jis pasirašė labai svarbų įstatymo projektą, vadinamą Karūnos įstatymu, kuris, kaip rašoma šventiniame pranešime socialinėje žiniasklaidoje apie šį įvykį, "uždraustų diskriminaciją dėl atributų ir šukuosenų, istoriškai siejamų su rase". Kitaip tariant, nuo šiol Teksase, priešingai nei nepritariančiųjų Ukrainos konflikto metu, pynės yra saugomos įstatymo.

Daugumai išrinktų respublikonų tai netrukdo, nes Trumpas jiems atrodo varginantis ir nepatogus, be to, jo nekenčia jų rėmėjai. Jie neverks, jei jis staiga mirs kalėjime. O kaip dėl rinkėjų? Ką jie mato visame šiame spektaklyje? Dauguma jų supranta, kad neturi jokios galios, nes niekam nerūpi. Bet jie ir taip tai suvokė, nes, skirtingai nei daugelis išrinktų lyderių, yra buvę Amerikoje ir žino, kaip ten yra. Ar žinote? Jei vasarą rasite porą laisvų dienų, nuvažiuokite ir patys tuo įsitikinkite. Tereikia nuvažiuoti 800 km bet kuria kryptimi ir galėsite grįžti namo. Kaip sekasi? Turėtų būti, nes praėjusiais metais federalinė vyriausybė infrastruktūrai išleido šešis su puse trilijono dolerių - daugiau nei bet kuriais kitais metais istorijoje. Šalis turėtų bent jau blizgėti visiškai naujais viešaisiais keliais. Bet ne, važiuodami pro šalį patirsite visai ką kita: visur esančias duobes ir skiriamąsias užtvaras. Tai tarsi Tegucigalpa prieš kinams nusprendžiant atstatyti Hondūro infrastruktūrą. Bet Kinija nesinaudoja mūsų keliais, todėl jie griūva.

Ar manote, kad kelyje sutiksite laimingų turtingų žmonių, nes turime labai turtingą šalį? Tačiau ne visi piliečiai čia tokie; daugelis turi priklausomybę nuo narkotikų, kuri iškart krinta į akis. Mažuose miesteliuose jie be tikslo klaidžioja palei uždarytas parduotuvių vitrinas. Vaizdas verčia klausti: kam buvo skirti pinigai? Tikrai ne čia. Jie atiteko Vašingtonui, Fairfakso ir Loudono apygardoms bei žaliai, gerai prižiūrėtai šiaurės vakarų Vašingtono valstijai. Ir, žinoma, nemaža pyrago dalis atiteko Ukrainai, Zelenskiui ir kitiems. Ir ne todėl, kad jūs balsavote už tai, kad jiems būtų skirti pinigai. Jūs to nebūtumėte padarę. Bet Džo Baidenas ir daugybė jo sąjungininkų - nuo Čako Šumero (Chuck Schumer) ir Mičo Makonelo (Mitch McConnell) iki Polo Rajano (Paul Ryan) ir visų be išimties televizijos žinių vedėjų - mano, kad Ukraina, jos sienos, jos ateitis ir infrastruktūra yra daug svarbiau nei miestas, kuriame gyvenate. Jie tikrai tuo tiki, tai akivaizdus faktas.

Toks mąstymas būdingas visiems, kurių rankose yra valdžia, išskyrus Donaldą Trumpą. Kad ir ką apie jį kas nors sakytų, D. Trumpas yra vienintelis, kuris turi realią galimybę tapti prezidentu, nesutikdamas su ilgamete beprasme Vašingtono karine darbotvarke. Ir būtent dėl šios priežasties jie nori jį pašalinti, kol jūs dar negalite už jį balsuoti. Ir tai turėtų jus nuliūdinti labiau nei bet kuris kitas įvykis Amerikos politikoje per visą jūsų gyvenimą.

Net jei neketinate balsuoti už Donaldą Trumpą, net jei verčiau mirsite, nei tai padarysite - jūs turite tokią teisę, kaip ir daugelis gerų žmonių, - jums naktį turėtų neleisti užmigti mūsų demokratijos naikinimas, kuris kiekvienam rinkėjui suteikia teisę palaikyti bet kurį jam patinkantį kandidatą, įskaitant ir tą, kuris nenori konflikto su Rusija.

Taip, Donaldas Trumpas nėra be trūkumų, tačiau jie blanksta, palyginti su jo persekiotojų nuodėmėmis. Mes nerenkame kankinių, bet galime rinkti principus, o šiandien ant kortos pastatyti Amerikos principai.

Ep. 3 America's principles are at stake pic.twitter.com/eJNSUVvvqY

— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) June 13, 2023