Kretinizmas Vilniuje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-06-19 21:30:00, skaitė 677, komentavo 12

Kretinizmas Vilniuje

Mano nuomone, Vilniaus miestą valdė ir valdo kretinai. Tai buvusio mokslinio darbuotojo, biomedicinos daktaro pastebėjimai. 

Šventieji Raštai mus moko: Mt 7, 15–20 „Jūs pažinsite juos iš vaisių“.

Buvęs Vilniaus meras mums paliko supuvusius savo veiklos vaisius, o jo iššiepta burna, su nukarusia nuo kvailos šypsenos mandibule, rodė, kad su jo psichikos būkle - ne viskas tvarkoje. Tai, beje, galėjo byloti ir apie jo kretinizmą.

Kretinizmas praėjusio šimtmečio pradžioje buvo plačiai paplitęs Vakarų Europoje. Austrijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje buvo ištisi kaimai, kuriuose gyveno vien kretinai. Menine šio fakto iliustracija yra  vokiečių-šveicarų filmas "Heidi" (2015).

Kretinizmas - tai medicininis terminas, reiškiantis endokrininį sutrikimą, kurį sukelia skydliaukės hormonų trūkumas ( hipotireozė) ir kuriam būdinga sutrikusi skydliaukės funkcija bei sulėtėjęs fizinis ir protinis vystymasis. Alpių gyventojai beveik visiškai kentėjo nuo skydliaukės problemų, nes jų organizme visiškai trūko jodo. Dėl to jiems ant gerklės atsirasdavo didžiulės pūslės. Taip pat to pasekmė buvo didžiulis kretinų - protiškai atsilikusių žmonių, kurie apgyvendindavo kaimus, skaičius. Buvo sakoma, kad to priežastys - "blogas vanduo", "nešvarus oras"... Tik XIX a. pirmą kartą buvo iškelta prielaida, kad dėl to kaltas jodo trūkumas. 1910 m. sausį austrų psichiatras Julius Wagneris-Hauregas moksliškai įrodė, kad alpinės hiperiozės priežastis - jodo trūkumas maiste, o 1922 m. Austrijos druskų fabrike pirmą kartą buvo pagaminta joduota druska, kuri išgelbėjo Austriją, Vokietiją ir Šveicariją.

Ar Vilniaus merai vaikystėje valgė joduotą druską, sunku pasakyti, bet akivaizdu, kad ir naujasis Vilniaus meras - galimai protiškai atsilikęs.

Pateikiu naujausius Vilniaus mero vaisius, kuriuos aš pastebėjau.

1 vaisius. Petro Vileišio gatvės rekonstrukcija (nuotraukos aukščiau).

Nuotraukos rodo, kad rangovai nutiesė gatvę, paruošė ją asfaltavimui, tuomet šios gatvės dalyje iškasė su ekskovatoriumi griovį ir jį įrėmino bordiūrais. Matomai ją sugalvota susiaurinti, kaip priimta Vilniuje, jau atlikus darbus. 

Kas gi tai?

Aš manau, kad taip darbus vykdo kretinai, o Vilniaus savivaldos kretinai juos kontroliuoja.

20230617_182415(1).jpg

2 vaisius. Į Nerį lietaus metu išleidžiamas nevalytas vanduo iš automobilių plovyklos. Tai vyksta prie "Šilo" tilto. Pridedu nuotrauką. Nuotrauka daryta birželio 17 dieną apie 16 val.

Nuostabu tai, kad greta "Šilo" tilto yra 1-as policijos komisariatas, gaisrinė, bendrasis pagalbos centras, o Neries teršimas vyksta priešais šių ponų langus. Užterštos gamybinės nuotėkos čia pilamos periodiškai, bet gausybė čia dirbančių valstybės tarnautojų to nemato!

Ar ne pagrįstai kyla klausimas dėl Vilniaus valdžios kretinizmo?