Kadyrovas atskleidė tikrąją Prigožino perversmo priežastį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kady... 2023-06-25 15:21:00, skaitė 806, komentavo 6

Kadyrovas atskleidė tikrąją Prigožino perversmo priežastį

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas paragino „Wagner“ įkūrėją Jevgenijų Prigožiną atsisakyti verslo ambicijų ir nemaišyti jų su valstybės reikalais, pareiškė jis savo „Telegram“ kanale.

Čečėnijos Respublikos vadovas pažymėjo, kad žmonės, siekdami asmeninių ambicijų, gali pamiršti „meilę Tėvynei“. „Kalbėjausi su Prigožinu, raginau nepainioti jų [ambicijų] su valstybinės svarbos reikalais“, – rašė R. Kadyrovas.

Anot jo, nesėkmingų sandorių virtinė, kurioje dalyvavo Prigožinas, paskatino verslininko aroganciją ir ilgalaikį pasipiktinimą, ypač dėl to, kad Sankt Peterburgo valdžia „nepadovanojo jo dukrai norimos žemės.“ Šie veiksniai gali sukelti pavojingų pasekmių ir įtraukti į konfliktą daug žmonių.

Be to, jis paragino visus „Wagner“ kovotojus „ir toliau būti blaiviems savo sprendimuose“. “Pagalvokite apie šalies ateitį, apie savo šeimas, vaikus. Tokie veiksmai gali baigtis pražūtingais rezultatais. Dabar viskas baigėsi taikiai, be kraujo praliejimo, bet tai galėjo nutikti.“, – sakė respublikos vadovas.

SN inf.