Ar Zelenskis dalyvaus NATO viršūnių susitikime?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-z... 2023-06-30 18:53:00, skaitė 426, komentavo 3

Ar Zelenskis dalyvaus NATO viršūnių susitikime?

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nevyks į NATO viršūnių susitikimą liepos 11-12 dienomis Vilniuje, jei aljanso šalių vadovai „nerodys drąsos“ Ukrainos narystės klausimu. „Reuters“ sakė Ukrainos prezidento biuro vadovo pavaduotojas Igoris Žovkva.

„Prezidentas nevyks į viršūnių susitikimą, jei lyderiai demonstruos, kad jiems trūksta drąsos“, – sakė Žovkva. Jis taip pat pridūrė, kad prezidentas „neturi jokios priežasties ir laiko vykti, jei viršūnių susitikime Vilniuje nebus rezultato“.

Žovkva taip pat atkreipė dėmesį į Suomijos ir Švedijos, kurios pernai kreipėsi dėl narystės, atvejus. „Kai Suomija ir Švedija pateikė prašymą dėl narystės pernai, iš karto pernai birželį, sąjungininkės atsakė į prašymą <…> kviesdamos prisijungti prie NATO“, – sakė jis.

Anksčiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė , kad Ukrainos įstojimas į organizaciją konflikto metu yra neįmanomas, aljanso šalys ir Kijevas tai supranta. Stoltenbergas taip pat sakė, kad per Aljanso viršūnių susitikimą Vilniuje planuojama priartinti Ukrainą prie aljanso, sukurti Ukrainos ir NATO tarybą bei numatyti daugiametę karinio aprūpinimo Kijevui programą. Zelenskis teigė, kad pakvietimo į NATO viršūnių susitikime nebuvimas Kijevui demotyvuotų šalies ginkluotąsias pajėgas.

SN inf.