900 darbuotojų turinti Kėdainių „Lifosa“ stabdo veiklą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/900-... 2023-07-04 16:17:00, skaitė 542, komentavo 15

900 darbuotojų turinti Kėdainių „Lifosa“ stabdo veiklą

AB „Lifosa“ yra viena didžiausių ir moderniausių Europoje trąšų gamybos bendrovių. Įmonė įsikūrusi Kėdainiuose, vidurio Lietuvoje.

AB „Lifosa“ yra asocijuotoji Lietuvos pramoninkų konfederacijos narė, priklauso Kauno krašto pramoninkų ir darbdavių asociacijai, projekto „Baltoji banga“ strateginė partnerė. Didžiąją AB „Lifosa“ produkcijos dalį sudaro azoto-fosforo trąšos, skirtos dirvai praturtinti ir jos derlingumui didinti.

AB „Lifosa“, praneša ketinanti inicijuoti Lietuvoje veikiančios „Lifosos“ gamyklos laikino konservavimo procesą. Teigiama, kad sprendimą lėmė sankcijų poveikis, dėl kurio, pasak bendrovės, nepavyko vykdyti įprastos ir pelningos veiklos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Lifosa“ planiniam remontui buvo sustabdyta šių metų gegužę. Pirmadienį bendrovės savininkė „EuroChem“ patvirtino, kad neturėdama prieigos prie būtinų gamybai žaliavų tiekimo ir distribucijos grandinės, bendrovė nuo šių metų spalio bus priversta pradėti gamyklos laikino konservavimo procesą.

„Sodros“ duomenimis, bendrovė turi daugiau kaip 900 darbuotojų.

“Deja, nėra galimybių toliau tvariai vykdyti veiklą aplinkoje su tiek apribojimų. Kaip atsakingas darbdavys, turime priimti kai kuriuos svarbius sprendimus jau dabar“, – pranešime teigia S. Brikho. Anot jo, konservavimo metu dalis darbuotojų bus išsaugota.

Sankcijos iki šios dienos „Lifosai“ esą jau kainavo daug milijonų eurų prarastų pajamų, bendrovė taip pat patyrė ženklius finansinius nuostolius per pirmąjį 2023 metų pusmetį. Bendrovės teigimu, patirdama nuostolius, ji nėra pajėgi toliau tvariai vykdyti veiklos. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba praneša, kad bendrovė turi sąsajų su subjektais, kuriems taikomos tarptautinės sankcijos. Susijęs asmuo, kuriam taikomos sankcijos, yra Andrey Igorevich Melnichenko. Įšaldytos yra lėšos, akcijos, NT.

P.S.

Ačiū Lietuvos (“Gerovės valstybės”) Vyriausybei, Prezidentūrai ir kitiems antivalstybininkams, kurie griauna Lietuvos pramonę, tam, kad įtiktų savo užatlantės šeimininkams!

Egidijus Paulauskas