Žmonių skurdinimas nedaro žalos šalies tarptautinei reputacijai?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zmon... 2023-08-25 20:59:00, skaitė 382, komentavo 6

Žmonių skurdinimas nedaro žalos šalies tarptautinei reputacijai?

Užsienio reikalų ministerijai (URM) planuojant kai kurių kategorijų darbuotojams mokėti mažesnį nei minimalų atlyginimą, socialdemokratai sako, kad tokiais sprendimais ne tik paminami gerovės valstybės principai ir darbuotojų teisės, bet ir daroma žala šalies tarptautinei reputacijai.

Žmonių skurdinimas nedaro žalos šalies tarptautinei reputacijai?

Kaip skelbė žiniasklaida, Užsienio reikalų ministerijos siūlymu, jos sistemoje dirbančių techninių ūkinių darbuotojų alga bus mažesnė, nei įstatymuose nustatyta minimali alga. Kaip teigta, specialiajam kurjeriui, valytojui, kiemsargiui ministerija nori mokėti 553 eurus „ant popierius“, t. y. 287 eurais mažiau nei privalomas minimalus atlyginimas.

Seimo narys Algirdas Sysas primena socialdemokratų įspėjimus, kai Seime buvo svarstomas Diplomatinės tarnybos įstatymas ir valstybės tarnybos reforma.

„Neapgalvota, skubotai prastumta valstybės tarnybos reforma atrišo rankas vadovams. Jiems suteiktos kone absoliučios galios savo nuožiūra dalyti atlyginimus pagal „myliu-nemyliu“ principą. Iš esmės viešajame sektoriuje įsigaliojo privataus sektoriaus principai“, – konstatuoja A. Sysas.

Jis primena, kad, Seimui svarstant Diplomatinės tarnybos įstatymą, socialdemokratai ne kartą įspėjo, kad dėl prasto finansavimo nukentės aptarnaujantis personalas.

„Mus pasiekia signalai iš Lietuvos atstovybių įvairiose pasaulio šalyse: įstaigos gali likti be techninio personalo. Ką jau kalbėti apie ministerijos „tarnus“ Lietuvoje. Tikriausiai įdarbins žmones nepilnu etatu, etato dalelyte, kaip jau įprasta“, – prognozuoja Seimo narys socialdemokratas A. Sysas.

SN inf.