Hitlerio garbintojai Lietuvoje dygsta kaip grybai po lietaus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/hitl... 2023-08-28 21:09:00, skaitė 368, komentavo 6

Hitlerio garbintojai Lietuvoje dygsta kaip grybai po lietaus

Adolfas Hitleris – Lietuvos partizanų “viltis”?

Matant pastaruosius įvykius ir įvairių į valdžią besiveržiančių veikėjų pasisakymus viešoje erdvėje, kyla pagrindinis klausimas: kodėl Lietuvoje padaugėjo Hitlerio garbintojų ir kodėl jų niekas už tai nebaudžia?

(BK 170-2) | Baudžiamasis kodeksas. Tas, kas viešai pritarė Lietuvos Respublikos ar Europos Sąjungos teisės aktais arba įsiteisėjusiais Lietuvos Respublikos ar tarptautinių teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta ar galėjo būti sutrikdyta viešoji tvarka, taip pat tas, kas viešai pritarė SSRS ar nacistinės Vokietijos įvykdytai agresijai prieš Lietuvos Respubliką, SSRS ar nacistinės Vokietijos įvykdytiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, arba 1990–1991 metais įvykdytiems kitiems agresiją prieš Lietuvos Respubliką vykdžiusių ar joje dalyvavusių asmenų labai sunkiems ar sunkiems nusikaltimams Lietuvos Respublikai arba labai sunkiems nusikaltimams Lietuvos Respublikos gyventojams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta ar galėjo būti sutrikdyta viešoji tvarka, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Paskutiniuoju metu matome vis daugiau Hitlerio garbintojų, kurie pateisina jo vykdytą žiaurumą ir nesupranta, kad jeigu jis būtų laimėjęs, tai nei tų garbintojų, nei jų tėvų nebūtų buvę, ir apskritai, tokios, kaip Lietuvos, nebūtų likę.

Po mūsų su Vygantu Kelertu paviešinto Andriaus Lobovo vaizdo įrašo, į viešumą pradėjo lįsti įvairūs Hitlerio užtarėjai ir fašizmo garbintojai.

@vaidaszemaitisLobovas pristato savo vertybes ir partijos kryptį♬ original sound – vaidas.zemaitis

Lobovą palaiko ir Antanas Kandrotas, kuris bandė suvaidinti teisuolį ir po šio Lobovo vaizdo įrašo ėmėsi Lobovą “drausminti” – paragino jį pašalinti šį vaizdo įrašą ir netgi pats iniciavo Lobovo veiksmus apsvarstyti “Mes Lietuva” (Celofano partija) partijos etikos komisijoje. Antanas visiškai pamiršo vieną pagrindinį dalyką – kad partijoje reikia svarstyti ir jo paties veiksmus, kuomet socialiniame tinkle jis pats nusifotografavo su pusnuogiu Lobovu ir išreklamavo Lobovo nacistines tatuiruotes. Pats Celofanas ne kartą yra minėjęs, kad jo senelis buvo didis kovotojas prieš rusus ir jo garbei jis net socialiniuose tinkluose buvo sukūręs grupę ir kanalą pavadinimu “Knygnešys”.

Iš paskos Lobovą ir Celofaną puolė ginti kita, gan aktyvi visuomenės veikėja, Elvyra Alšauskienė, kuri aktyviai dalyvauja ir politiniame gyvenime – ji bandė prasibrauti į valdžią su Gražulio, Puteikio ir fašistuojančių tautininkų naujuoju sukurtu dariniu “Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)”.

Ji taip pat gerai žinoma kaip Šeimų Sąjūdžio aktyvistė, kurios kontaktus galima rasti Algimanto Rusteikos administruojamame “Kauno forumas” tinklalapyje, tarp kontaktų. Ji yra “Didžiojo šeimos gynimo maršo” Plungės rajono ir Rietavo savivaldybių koordinatorė. Dabar nekyla klausimų, kodėl Šeimų Sąjūdis susijungė su fašistuojančiais politiniais lavonėliais “Jaunoji Lietuva”.

Elvyra socialiniame tinkle pasirodė visu gražumu

Pirmieji jos Adolfo Hitlerio gynimai prasidėjo trumpomis žinutėmis, o vėliau ji viską paaiškino išsamiau.

Po šių paviešinimų sulaukusi kritikos, ji rėžė dar stipriau ir paaiškino, kodėl garbina Adolfą Hitlerį.

Primename, kad Adolfo Hitlerio vadovaujamos Nacių Vokietijos pajėgos antrojo Pasaulinio karo metu vykdė daugybę žiaurių veiksmų, įskaitant sistemingą daugiau kaip 17 milijonų civilių gyventojų žudymą. 6 milijonai iš jų buvo žydų tautybės asmenys, karo metu patyrę genocidą, dar geriau žinomą Holokausto pavadinimu. Maždaug nuo 500 000 iki 1 500 000 nužudytųjų buvo romų tautybės žmonės. Kitos masinių žudynių aukos buvo etniniai lenkai, Sovietų Sąjungos civiliai bei karo belaisviai, neįgalūs žmonės, ir kiti politiniai ar religiniai priešininkai.

Taigi, kodėl Lietuvoje pradėjo kaip grybai iš po lietaus dygti Hitlerio garbintojai? Atsakymas yra labai paprastas – silpnapročiai, neturintys galimybės analizuoti, vadovaujasi labai paprasta logika – jeigu rusai buvo blogi, tuomet tai reiškia, kad tie, kurie prieš juos kovojo, yra geri. Ir nereikia čia gilesnės analizės!

Taigi, galime daryti išvadą, kad visi šie Hitlerio garbintojai yra landsberginės rusofobijos aukos ir jie net nesupranta, kad patys šoka pagal landsbergių natas ir muziką.

Vaidas Žemaitis Lekstutis