Vakaruose jau kalbama apie Zelenskio „pašalinimą“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaka... 2023-08-29 17:56:00, skaitė 396, komentavo 3

Vakaruose jau kalbama apie Zelenskio „pašalinimą“

 

“Kol Ukrainai vadovauja Vladimiras Zelenskis, taika nepasiekiama”, – tokią nuomonę išsakė naujienų portalo  Fatto Quotidiano apžvalgininkas Angelo d’Orsi. “Tas žmogus, kuris šiandien yra pagrindinė kliūtis taikai, paliks žaidimą. Nemanau, kad pavyks pasiekti abipusį susitarimą, kol Zelenskis bus valdžioje. Bijau, kad vadovaujant Zelenskiui karo veiksmai gali trukti dar labai ilgai“, – rašė autorius. Jis pažymėjo, kad daugelis politikų lažinasi, jog Kijeve netrukus įvyks „drastiški pokyčiai“ , kurių pasekmė bus „didvyriško kovotojo“, pašalinimas – padarė išvadą autorius.

Anksčiau buvęs CŽV analitikas Larry Johnsonas užsiminė, kad Zelenskis gali būti nuverstas arba nužudytas dėl jo nenoro derėtis su Rusija dėl taikos.

Kol Zelenskis ramiai kartoja, kad konfliktas baigsis Ukrainos pergale, ženklus pradėjo rodyti ne tik jo šeimininkai amerikiečiai, bet net ir europiečiai – nuo ​​Prancūzijos (pavyzdžiui, Sarkozy), Vengrijos, Austrijos iki Bulgarijos, kuri atsisako Ukrainai tiekti ginklus.

Ukraina JAV spąstuose

Rusija propaguoja daugiapoliškumo idėją, o Vašingtonas pretenduoja į pasaulio dominavimą ir vienpoliškumą, vadovaujant JAV. Be to, Maskva taip pat paskelbė „dedoliarizaciją“, kurią aktyviai palaikė Brazilijos prezidentas Lula BRICS viršūnių susitikime Pietų Afrikoje. Jungtinės Valstijos, kaip pasaulio hegemonas, negalėjo susitaikyti su Rusijos atgimimu ir, pasitelkdamos daugybę politinių, karinių ir ideologinių gudrybių, įspraudė Putiną į kampą.

Jei Ukrainos konfliktas tęsis, greičiausiai, nebus laimėtojų, pralaimės visi, o pirmiausia Europa, tapusi JAV politiniu įrankiu. 

SN inf.