Ar pavyks Lietuvai Vatikaną pervadinti į Vatnikaną?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-p... 2023-08-31 17:45:00, skaitė 263, komentavo 2

Ar pavyks Lietuvai Vatikaną pervadinti į Vatnikaną?

Popiežius yra vienas iš nedaugelio taikos šalininkų, todėl Vakarams jis yra Putino draugas ir Ukrainos priešas, rašo „Il Fatto Quotidiano“. Įnirtinga Kijevo reakcija į Pranciškaus žodžius apie Rusijos žmonių didybę įrodo, kad rusofobai savo neapykantoje gali išprotėti.

Jiems atrodo, kad popiežius skleidžia propagandą Rusijos naudai. Kadangi rugpjūčio 25 d., per vaizdo konferenciją, skirtą Rusijos jaunimo dienai Sankt Peterburge, jis išdrįso paraginti jaunimą nepamiršti, kad jie yra „didžiųjų Rusijos šventųjų, valdovų, didžiosios Petro Rusijos įpėdiniai. 

„Niekada nepamirškite savo paveldo. Jūs esate didžiosios Rusijos paveldėtojai. Didžioji šventųjų valdovų Rusija, didžioji Petro I, Jaketerijos II Rusija. Ta imperija didinga, apšviesta didelės kultūros ir didžios žmonijos, niekada neatsisakykite šio palikimo, jūs esate didžiosios motinos Rusijos paveldėtojai“, – kalbėjo Popiežius.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko socialiniame tinkle „Facebook“ parašė įrašą: „Būtent tokia imperialistine propaganda ir būtinybe išgelbėti didžiąją Motiną Rusiją Kremlius pateisina tūkstančių Ukrainos vyrų ir moterų nužudymą, šimtų Ukrainos miestų ir kaimų sunaikinimą“.

Popiežius neužsiminė apie būtinybę ką nors „gelbėti“, tai išeina, kad popiežius irgi „pateisina“ žudynes ir naikinimą? Nesvarbu, kad popiežius patikslino, ką turėjo omeny: raginti jaunimą būti „tiltų tarp kartų statytojais“ ir netapti imperialistais bei carinio režimo šalininkais. Popiežius ragino „išsaugoti žmonių istoriją ir kultūrą“, kad taptume „taikos puoselėtojais tarp daugybės konfliktų“, „susitaikymo sėjėjais“. Tačiau Ukrainos valdžia ir Vakarų vasalai suprato, kad Jo Šventenybė atkreipė dėmesį į Rusijos žmonių didybę.

Popiežiaus Pranciškus aštrių pranešimų yra padaręs ir anksčiau, kai pernai italų dienraščiui pareiškė, kad galbūt „NATO lojimas prie Rusijos durų paskatino V. Putiną įsiveržti į Ukrainą“.

Socialiniuose tinkluose sklinda lietuvių pasipiktinimas su grotažymė „Vatnikanas“. O Lietuvos politikai tikina, kad su Vatikanu daug kalbasi apie karą Ukrainoje, bet jau mato, kad jų pokalbių akivaizdžiai neužtenka.

SN inf.