ES šalys iš Rusijos perka 40% daugiau suskystintų gamtinių dujų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/es-s... 2023-09-01 18:20:00, skaitė 281, komentavo 5

ES šalys iš Rusijos perka 40% daugiau suskystintų gamtinių dujų

“Ispanija užėmė antrąją vietą pasaulyje pagal Rusijos SGD importą per pirmuosius septynis 2023 m. mėnesius” rašo „The Guardian“. Manoma, kad kils didžiulis skandalas, nes visos sankcijos Rusijai pasirodė esąs tiesiog farsas.

Suskystintų gamtinių dujų importas iš Rusijos į Europą, kurios gabenamos laivais, 2023 m. sausio–liepos mėnesiais išaugo 40 proc., palyginti su lygiu iki konflikto Ukrainoje. Tai liudija ne pelno organizacijos „Global Witness“ analizė, paremta konsultacijų bendrovės „Kpler“ duomenimis.

 „Skaičiuojama, kad Europos šalys per pirmuosius septynis 2023 m. mėnesius iš Rusijos išleido beveik 5,3 mlrd. eurų ir daugiau nei pusę visų SGD nupirko. Tuo pat metu Ispanija ir Belgija pagal pirkimus užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas“, – teigia centras.

Per pirmuosius septynis 2023 metų mėnesius ES šalys iš Rusijos iš viso įsigijo 22 milijonus kubinių metrų dujų, o 2021 metais per tą patį laikotarpį – 15 milijonų kubinių metrų dujų. Šuolis buvo 40 proc., tuo tarpu Rusijos SGD importas pasaulyje vidutiniškai išaugo 6 proc. 

„Dabar ES šalys perka didžiąją dalį dujų iš Rusijos ir tai yra vienas svarbiausių Kremliaus pajamų šaltinių“, – sakė analizę atlikusios antikorupcinės grupės „Global Witness“ vyresnysis iškastinio kuro kampanijos vadovas Jonathanas Noronha-Gantas.

Lietuviai nėra tokie kvaili, kaip ispanai ar belgai, jie taikys sankcijas iki pat pergalės, tik neaišku, kieno…

SN inf.