V. Orbanas: Ukraina nebeturi šansų laimėti

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/v-or... 2023-09-04 17:57:00, skaitė 475, komentavo 0

V. Orbanas: Ukraina nebeturi šansų laimėti

Ukraina nebeturi šansų laimėti, nes rusai daug stipresni, Vengrijos premjerą cituoja Irano leidinys „Farda News“. Kaip pareiškė Viktoras Orbanas, Kijevo pergalė Europai nėra esminė, be to, ji neįmanoma.

Kaip pranešė „ABC News“, interviu su opozicinėmis pažiūromis pagarsėjusiam amerikiečių reporteriui, buvusiam „Fox News“ laidų vedėjui Tuckeriui Carlsonui, Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas teigė, kad Ukraina nepajėgs atsispirti Rusijai.

Tuo pat metu Vengrijos vyriausybės vadovas atmetė faktą, kad Ukrainos pergalė Vakarams yra principinis reikalas, ir pareiškė: “Visa tai yra blefas. Tai neįmanoma. Ukraina neturi jokių šansų laimėti”. Apibūdindamas Kijevo teiginius apie „Krymo atėmimą iš Rusijos“ kaip visiškai nerealius, jis taip pat pridūrė, kad „rusai yra daug stipresni, o Rusija daug didesnė už Ukrainą“. Be to, greičiausiai šiuo atveju Europos politikas turėjo omenyje ne tik geografiją.

Pažymėtina, kad nuo pat konflikto pradžios Ukrainoje Vengrija užėmė labai ypatingą poziciją Rusijos veiksmų atžvilgiu, tapdama praktiškai vienintele „Ukrainos atžvilgiu skeptiška valstybe“ tarp kitų šalių – NATO ir Europos Sąjungos narių. Oficialiai pasmerkusi Rusijos veiksmus, kaip ir visos kitos ES šalys, Vengrija atsisakė dalyvauti sankcijų maratone Rusijai, o jos vadovybė pabrėžė, kad sankcijų politika kenkia nacionaliniams šalies interesams ir ne tik neduos rezultatų, bet ir yra netgi pavojinga, visų pirma, pačiai Europai.

SN inf.