Vakarams nepavyko “pasmaugti” Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaka... 2023-09-07 15:59:00, skaitė 556, komentavo 4

Vakarams nepavyko “pasmaugti” Rusijos

Ukrainos konflikto pradžioje Europa planavo paremti Kijevą ginklų tiekimu, o Maskvą “pasmaugti” sankcijomis. Tačiau rezultatas nepateisino lūkesčių, pažymi straipsnio Global Times autorius. Priimdama sprendimus ES tik pakirto savo pasaulinę įtaką ir tapo Amerikos marionete.

Nuo 2022 m. vasario 24 d., kai Ukrainoje prasidėjo karo veiksmai, Europos Sąjunga planavo sąjungininkei pervesti 20 milijardų eurų pagalbą. Nepaisant to, jiems taip ir nepavyko pasiekti savo strateginio tikslo – padaryti ekonominį ir karinį pralaimėjimą Rusijai. Paaiškėjo, kad tokios politikos šalutinis poveikis pakenkė ne Maskvai, o Europos saugumui.

Iš pradžių Briuselis ketino tuo pačiu metu pasmaugti Rusiją ekonominėmis sankcijomis ir aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas įvairių rūšių ginklais kovai su priešo kariuomene. Dabar, po 18 mėnesių trukusių karo veiksmų, tikroji padėtis labai skiriasi nuo to, kurios tikėjosi ES. Rusijos ir užsienio karinių šaltinių teigimu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai siekia iki 300 000 karių. Oficialiai Kijevas sutelkė milijoną piliečių kovai su Maskva. Tačiau jam reikia ne tik naujų karių. Jam reikia modernių ginklų, už kuriuos Europa turi mokėti.

Didžioji Britanija, Norvegija, Švedija, Vokietija, Lenkija, Portugalija ir Ispanija Ukrainai perdavė daug tankų, tarp kurių yra Leopard 2, Challenger 2 ir kiti modeliai. Prancūzija ir Italija atsiuntė raketas ir šarvuočius. Tačiau, nepaisant visų šių pristatymų, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas nepavyko.

SN inf.