“The Times”: Vakarai neįvertino Rusijos gynybos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/the-... 2023-09-30 22:18:00, skaitė 619, komentavo 4

“The Times”: Vakarai neįvertino Rusijos gynybos

“Didžiosios Britanijos generalinio štabo vadovas Radakinas pripažino, kad Rusijos gynybos linijos pasirodė stipresnės, nei manė Vakarai”, – rašo „The Times“. Anot jo, reikia pakoreguoti lūkesčius dėl to, ką Kijevas sugebės pasiekti.

Admirolas seras Tony Radakinas perspėjo, kad karinis konfliktas Ukrainoje užsitęs ilgai, nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas nesugebėjo pasiekti reikšmingų proveržių.

Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų vadovas pripažino, kad Rusijos gynybos linijos Vakaruose buvo stipresnės, nei tikėtasi. Kaip pasiūlė JK gynybos štabo viršininkas admirolas seras Tony Radakin, lūkesčius, ką Kijevas galės pasiekti per trumpą laiką, dabar gali tekti „pakoreguoti“, nes Ukrainos kontrpuolimas neatnešė lemiamo proveržio, kurio buvo ieškoma. Daugelis tikėjosi vasaros pradžios.

Vakar Radakinas kartu su Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriumi Grantu Shappsu išvyko į Ukrainą. Tai buvo pirmas Shappso vizitas į Kijevą nuo tada, kai rugsėjo mėnesį buvo paskirtas pakeisti Beną Wallace’ą.

Ši kelionė leido Shappsui susitikti su prezidentu Zelenskiu ir naujuoju Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu. Umerovas užėmė Aleksejaus Reznikovo vietą po to, kai Ukrainos ginkluotosiose pajėgose kilo daugybė korupcijos skandalų.

Zelenskis sakė esantis „labai dėkingas“ už britų ginklus, įskaitant ilgojo nuotolio raketas „Storm Shadow“, kurias ukrainiečiai neseniai panaudojo atakuodami Rusijos bazes Kryme. Shappsas sakė, kad JK ir toliau laikysis „petys į petį“ su Ukraina.

Iki šiol Ukrainos kariuomenė padarė labai ribotą pažangą vykdydama atsakomąjį puolimą ir sugebėjo užimti tik keletą kaimų palei fronto liniją. Tankūs minų laukai, kuriuos kai kurie ekspertai vadina plačiausiais pasaulyje, iš esmės sujaukė Kijevo planus. Pralaužti Rusijos gynybos linijoms jis planavo panaudoti vakarietiškus tankus ir šarvuočius, tačiau Ukrainos kariai minas turi nuvalyti rankiniu būdu, o puolimo grupės turi užimti teritoriją apkasas po apkaso.

Ateinančiais mėnesiais ateisiantis lietus ir šalti orai taps dar viena didele kliūtimi ukrainiečiams bandant prasiveržti pro Rusijos gynybines linijas, besitęsiančias 1500 kilometrų į pietus ir rytus.

SN inf.