Artimųjų Rytų problemos

Autorius: Rasa Balockaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/rasa.... 2023-10-13 04:50:00, skaitė 487, komentavo 4

Artimųjų Rytų problemos

Yra tokia Giedros Radvilavičiūtės apysaka, "Artimųjų Rytų problemos." Atsiprašau iš anksto, jei kažką supainiojau, nes knygos nebeturiu, ir patikslinti neišeina.

Bet siužetas atrodo yra toks - kažkur, Vilniaus daugiabutyje, gyvena viena 16 metų paauglė keistu vardu, kažkokia Mika, Šmika, jos tėvai išsiskyrę, kažkas emigravęs, kas į Ameriką, kas į Izraelį, ji gyvena viena, gal kartais užeina jos prižiūrėti kažkokia tolima teta. Bet retai užeina. Kaimynai irgi retai užeina.

Ką tik prasidėjo kažkelintoji infantida. Žinai, žmonės neturi laiko, yra politiški, skaito laikraščius, turi savo nuomonę, diskutuoja. Savo nuomonę "moka atstovėt." Tuo metu mergaitė, Lika ar kažkokia ten Šmika, stovi viena prie lango ir niekam nerūpi. Nes Artimuosiuose Rytuose žydai kovoja su arabais.

Ką aš norėjau pasakyt?

Yra toks anekdotas, kalbasi du žemaičiai Telšiuose, vienas sako - Jonai, kas arčiau, ar Vilnius, ar Mėnulis? Petrai, o tu per langą pasižiūrėk - ar tu Mėnulį matai? Nu matau. O Vilnių ar matai? Nematau. Nu tai kam klausi, kas arčiau.

Šiandien, visi aptarinėja Artimųjų Rytų problemas. Ypač tie, kurie nesusitvarko su savo asmeninėmis problemomis - bobos su 40 kg viršsvoriu, rėkančios ant vaikų, vyrai su per metrą į priekį atsikišusiais alaus pilvais ir nesugebantys net nuosavo klyno užsisegti. Visi turi savo nuomonę. Visi žino, kaip spręsti tarptautinius konfliktus.

Artimieji Rytai arčiau.

Juokingai čia gavosi, jo.

Artimieji.