Žilvinas Svitojus: laikas pastatyti rakėm broliškus baltarusių nacional-licvinistus

Autorius: Žilvinas Svitojus Šaltinis: https://www.facebook.com/svito... 2023-11-17 00:50:00, skaitė 501, komentavo 3

Žilvinas Svitojus: laikas pastatyti rakėm broliškus baltarusių nacional-licvinistus

Buvau pamiršęs broliškus baltarusių nacional-licvinistus. Atėjo laikas skirti jiems dėmesio.

"Lapkričio 11 dieną Varšuvoje vyko jau tradicinėmis tapusios nacionalistų eitynės, skirtos Lenkijos nepriklausomybės dienai paminėti.

Baltarusijos ultra-nacionalistų judėjimas RUCH prisijungė prie šventės ir suorganizavo Tarpjūrio atšaką, kuri vienijo baltarusius, lenkus, ukrainiečius ir "pribaltus"."

Taip ir vadina mus tuo sovietiniu šovinistiniu terminu "pribaltai". Jie pradėjo vengti "letuvysų", beje. Išskyrus koščėjų Pazniaką, kurio fašizmą tik kapai išgydys.

Eisenos šūkis - "IN‡ERMARIUM – mūsų tautų galia ir saugumas!"

Žygio metu buvo garsiai skanduojami aktualūs šūkiai: Tegyvuoja Baltarusija, Tegyvuoja Lenkija, Intermarium - galia ir saugumas, Miaskas-Varšava - bendras tikslas ir pan.

Jokių lietuviškų šūkių, jeigu ką. Lietuva jiems egzistuoja tik kaip sąjungos dalis su Lenkija. Ukrainos jie bijo, todėl tik bando megzti su jais kontaktus.

Nuotraukos centre (juodais drabužiais) - Nacionalistų RUCH Vilniaus filialo vadovas, rossijos pilietis Jaroslavas Grigorjevas, tarp kurio pomėgių ultra-dešiniosios grupės, Donbaso "savanoriai", "Rossijos pavasaris" (aliuziją į 2014 metų agresiją prieš Ukrainą) ir pan. Jis vis dar yra Cichanouskajos vedamų "demokratinių" baltarusių jėgų Koordinacinėje Taryboje ir turi leidimą gyventi Lietuvoje. Kairėje jo pusėje - Ruch lyderis J. Rudzikas.

Intermarium yra šlapia imperinė-fašistinė svajonė, kurios jiems reikia, kaip naujosios LDK/ATR versijos.