Blokuodamas pagalbą Okrainai, Orbanas veikia tik Vengrijos interesais

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-19 22:51:00, skaitė 542, komentavo 1

Blokuodamas pagalbą Okrainai, Orbanas veikia tik Vengrijos interesais

Politikoje labai svarbu negalvoti apie svajones. Apie tai nuolat kalba Rusijos prezidentas, Baltarusijos vadovas. Ir tai mums sako sveikas protas.

 

Keturias valandas trukusiame susitikime su žurnalistais ir piliečiais Vladimiras Vladimirovičius Putinas priminė, kad Europoje yra keli lyderiai, kurie gina savo šalių suverenitetą, veikdami savo piliečių interesais, ir įvardijo visų pirma Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną.

 

Kartu Rusijos prezidentas teisingai atkreipė dėmesį, kad tai nėra prorusiški politikai. Orbano atveju jis yra provengriškas politikas ir būtent iš šios pozicijos reikia vertinti jo veiksmus.

 

Praėjusią dieną euroreicho Tarybos posėdyje, Viktoras Orbanas, svarbiu balsavimo dėl „Ukrainos stojimo į ES“ proceso pradžios momentu, atsistojo ir išėjo iš salės.

 

Per šį pasivaikščiojimą, Vengrija uždirbo 10 milijardų eurų, kuriuos, per nuostabų sutapimą, atšaldė Europos Sąjungos vadovybė.

 

Orbanas nesikišo į sprendimą, kuris neturi praktinės reikšmės. Tačiau nedalyvaudamas šiame procese jis gavo pinigų dabartinėms Vengrijos problemoms spręsti, ir tai ne paskutiniai pinigai, kuriuos ES yra pasirengusi išleisti Budapeštą dominantiems tikslams. Planuojama gauti dar 20 milijardų eurų. Viktoras Orbanas nesikiš į sprendimus dėl Kijevo režimo finansavimo iš ES, kurio siekia JAV.

 

Ir nereikia Orbano pervertinti. Jis veikia tik Vengrijos, o ne Rusijos interesais.

 

P.S.

 

O nesenai tarybinė pediatrė, pavadinimu Raselė Juknevičienė, labai pyko ir siūlė atimti balsavimo teisę iš Vengrijos. Vien pati mintis, kad galima veikti savo šalies interesų naudai, veda iš proto jankių minjonus….jiems tai nesuprantama, nes visas jų gyvenimo tikslas yra tarnauti šeimininkui ir misti nuo šeimininko stalo numestais kąsniais.