LT veikianti kriminalinė grupuotė nelinkusi pati susimokėti už padarytus nusikaltimus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lt-veikia... 2024-01-22 18:04:00, skaitė 887, komentavo 4

LT veikianti kriminalinė grupuotė nelinkusi pati susimokėti už padarytus nusikaltimus

Dėl prezidento Valdo Adamkaus Lietuvoje už JAV kyšius įkurtame slaptajame kankinimų kalėjime neteisėtai laikytus ir luošintus žmones Lietuvos valstybė nubausta jau antrą kartą – sausio 16 d. Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) Saudo Arabijos piliečiui Mustafa al Hawsawiui 100 tūkst. eurų ir dar 30 tūkst. eurų teisimosi išlaidų.

Teismas konstatavo, kad Lietuva, kur buvo kalinamas M. al Hawsawis, pažeidė įvairius Europos žmogaus teisių konvencijos straipsnius, pavyzdžiui, draudžiančius kankinimą, garantuojančius teisę į teisingą bylos nagrinėjimą, į gyvybę, į laisvę ir saugumą.

Europos Žmogaus Teisių Teismas 2018 metais jau buvo konstatavęs, kad Lietuvoje 2005-2006 metais veikė slaptas kankinimų kalėjimas ir jame buvo neteisėtai kalintas ir kankintas kitas Saudo Arabijos pilietis Abu Zubaydah. Pastarajam taip pat teko sumokėti 100 tūkst. eurų ir dar 30 tūkst. eurų teisimosi išlaidų.

Nuo tada, kai paaiškėjo, kad Lietuvoje nelegaliai veikė ir jame be teismų buvo kankinami žmonės, Lietuva pasaulyje daugiau tapo žinoma kaip „violetinė vieta“.

Svarbu pažymėti, kad EŽTT priteistus pinigus mokėjo ne kalėjimo įkūrėjas su prižiūrėtojais, t.y. V. Adamkus su savo bendražygiais, tačiau solidariai visi Lietuvos piliečiais.

Dar svarbiau pažymėti, kad Lietuvos teritorijos administratoriai ir jų valstybinė bei nepriklausoma užsakomoji žiniasklaida net ir po dviejų teismo sprendimų teigia, kad minėtas kalėjimas yra tik įtariamas, o jame vykdyti sunkūs nusikaltimai tik tariami.

T. y. net ir po EŽTT sprendimų kriminalinės šaikos atstovai (neteisėta Lietuvos valdžia), šiuo metu administruojantis Lietuvos teritoriją, teigia, kad jokio kalėjimo nebuvo.

Todėl, pasak minėtų šaikos atstovų, kalėjime neteisėtai nebuvo laikomi žmonės ir jie nebuvo žiauriai kankinami, nes viskas yra tik tariama, t.y. išsigalvota. Kitaip tariant EŽTT yra ta institucija, kuri nevengia skelbti fantazijų.

O kadangi EŽTT skelbia fantazijas apie savo išsigalvotus kalėjimus, jokių kaltų Lietuvoje šiuo klausimu nebuvo, nėra ir negali būti.

Būtent dėl šios priežasties, be jokios priežasties priteistus pinigus ir privalo sumokėti visi Lietuvos gyventojai in corpore (lot. sk. in korpore – visi, visi drauge).

Pasiklausykime vieno iš šaikos atstovo, Krašto apsaugos ministro, labiau žinomo kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjo, Arvydo Anušausko įžvalgos apie šį „išgalvotą kalėjimą“ ir EŽTT.

Advokato Stanislovo Tomo komentaras dėl šio EŽTT sprendimo Lietuvai:

Daugiau apie tai 2024 01 22 ekspertai.LIVE laidoje „2K+“, kurią tiesiogiai nuo 17 val. bus galima žiūrėti ekspertai.eu TELEGRAM kanale ČIA (kas neturi, instaliuokitės programėlę).

Laidos vaizdo įrašai talpinami čia – youtube.com/@ekspertaiTV, čia – dailymotion.com/ekspertai ir čia – youtube.com/@ekspertai.eurasia.

Susiję:

Per penkerius metus pagaliau pavyko – vertimas yra!