G. Landsbergis savo kolegai iš Ukrainos davė patarimų kaip nugalėti Rusiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/g-la... 2024-01-30 22:08:00, skaitė 857, komentavo 1

G. Landsbergis savo kolegai iš Ukrainos davė patarimų kaip nugalėti Rusiją

G. Landsbergis susitikime su D. Kuleba: „Ukrainai ir jos sąjungininkėms reikia didinti gamybą greičiau, nei savo gamybą didina priešai“.

Sausio 27 dieną, viešėdamas Kyjive, Lietuvos diplomatijos  vadovas Gabrielius Landsbergis susitiko kolega, Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba. Ministrai aptarė padėtį fronte,  paramą iš Vakarų ir scenarijus, kurie gali nulemti ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos ateitį.

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos diplomatijos vadovas teigė, kad nuo sąjungininkų pagalbos priklauso artimiausia padėtis fronte.

„Ukrainiečių sėkmė „tiesiogiai surišta“ su Vakarų parama. Kovojame su industriškai tikrai labai galingu priešu. Tam reikia visos Vakarų paramos. Industrinės, politinės, finansinės, ekonominės, kokia ji bebūtų“, – teigia G. Landsbergis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras teigė, turįs vilčių, jog Bendrija galiausiai priims naują paramos Kyjivui paketą.

„Dabar turiu daugiau optimizmo, kad randame kelią pirmyn. Kad kai kurios ES narės supranta, kad dėl priemonės turi būti sutarta. Diskutuojame, kas dar gali būti padaryta, kad Europos parama pasiektų Ukrainą greičiau bei padėtų fronte dabar esantiems kariams“, – sakė G. Landsbergis

Tai jau 8-asis ministro vizitas Ukrainoje nuo brutalaus Rusijos karo pradžios.

Parengta pagal URM inf.