Baltarusis neteko leidimo gyventi Lietuvoje Nepatikėsite: Lukašenkos pareigūnui teisė gyventi Lietuvoj atimta už tai, kad

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/02/01/ba... 2024-02-03 17:32:00, skaitė 1085, komentavo 0

Baltarusis neteko leidimo gyventi Lietuvoje  Nepatikėsite: Lukašenkos pareigūnui teisė gyventi Lietuvoj atimta už tai, kad

Vasario 1 d. Migracijos departamentas (MD) priėmė sprendimą panaikinti Baltarusijos piliečiui Aliaksandrui Macijevičiui išduotą leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Skelbiama, kad minėtas asmuo neatitinka leidimo laikinai gyventi Lietuvoje išdavimo sąlygų. Nepatikėsite: Lukašenkos pareigūnui teisė gyventi Lietuvoj atimta už tai, kad čia gauna per mažą algą….

Taip pat dėl šio asmens kreiptasi į Valstybės saugumo departamentą. Paaiškėjus, jog šis asmuo kelia grėsmę valstybės saugumui, bus priimtas sprendimas uždrausti jam atvykti į Lietuvą.

Vidaus reikalų ministerijos žiniomis, šis Baltarusijos pilietis pirmą kartą atvyko į Lietuvą per Europos Sąjungos vidaus sieną su Lenkija, turėdamas kitos ES šalies nacionalinę vizą.

Migracijos departamentas, prieš išduodamas ar keisdamas leidimą gyventi Lietuvoje, tariasi su valstybės kompetentingomis institucijomis.

2022 m. lapkričio mėn. Baltarusijos piliečiui A. Macijevičiui išduodant leidimą laikinai gyventi Lietuvoje duomenų, rodančių, jog šis asmuo gali kelti grėsmę valstybės saugumui, nebuvo.

Vidaus reikalų ministerija, atsižvelgusi į pastarąją padėtį, pavedė Valstybės sienos apsaugos tarnybai nedelsiant sustiprinti Baltarusijos piliečių, vykstančių per Lietuvos valstybės sieną, patikrinimus.

Migracijos departamentas taip pat įpareigotas atidžiau tikrinti Baltarusijos piliečius, gavusius ar prašančius leidimo laikinai gyventi Lietuvoje darbo pagrindu.

Netekęs teisės gyventi Lietuvoje A. Macijevičius – smurtavo prieš protestuotojus

Lietuvos valdžia aplaidžiai tvarkanti imigrantų patikrą neužtikrino, kad į Lietuvą nepatektų šalies nacionaliniam saugumui grėsmę keliantys asmenys.

Lietuvoje prieglobstį gavęs majoras A. Macijevičius buvo Lydos milicijos poskyrio vyresniuoju inspektoriumi ir tiesiogiai dalyvavo numalšinant taikius piliečių protestus vykusius po 2020 m. Baltarusijos prezidento rinkimų. 

2020 metų rugpjūčio 9 d. paskelbus, kad Baltarusijos prezidento rinkimus eilinį kartą laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis diktatorius Aliaksandras Lukašenka, šalyje kilo masiniai protestai.

Baltarusijos valdžia žmonių pasipriešinimą numalšino labai griežtomis ir žiauriomis priemonėmis: per 35 tūkstančiai žmonių buvo sulaikyta, tūkstančiai žmonių buvo sumušti ir sužaloti. Pagrindiniai opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti bėgti iš šalies.

Nepatikėsite: Lukašenkos pareigūnui teisė gyventi Lietuvoj atimta už tai, kad čia gauna per mažą algą….

Evelina Gudzinskaitė | Alkas.lt nuotr.

Evelina Gudzinskaitė | Alkas.lt nuotr.

Pagal įstatymą A. Lukašenkos majoras A. Macijavičius per 14 dienų Migracijos departamento sprendimą neleisti jam gyventi Lietuvoje apskųsti teismui. 

Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė viešai paaiškino, kad A. Macijevičiui išduotą leidimą gyventi Lietuvoje panaikinti buvo nutarta dėl to, kad…  jis neturi pakankamai pinigų, kad galėtų gyventi Lietuvoje…

Kad Lukašenkos majoras A. Macijevičius malšinęs taikius protestuotojų mitingus yra priglobtas Lietuvos, paskelbė buvusių Baltarusijos pareigūnų organizacija „Belpol“, šią žinią gavusi iš baltarusių diasporos Lietuvoje.

Protestai Baltarusijoje | vrm.lt nuotr.

Protestai Baltarusijoje | vrm.lt nuotr.

Yra žinoma, kad A. Macijevičius Baltarusijos teisme davė parodymus ir liudijo prieš protestuotoją, kurią Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai yra pripažinę politine kaline.