Klausos ir pusiausvyros sutrikimai po COVID-19 vakcinacijos. "Science Direct" publikacija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-02-28 03:43:00, skaitė 958, komentavo 4

Klausos ir pusiausvyros sutrikimai po COVID-19 vakcinacijos.

Grupė Australijos mokslininkų recenzuojamame žurnale "Science Direct" paskelbė straipsnį  "Audiovestibuliniai nepageidaujami reiškiniai po COVID-19 vakcinacijos", kuriame aprašo šiuos sveikatos sutrikimo požymius po COVID-19 vakcinacijos:

Po mRNA vakcinų padaugėjo galvos svaigimo atvejų, o po "Vaxzevria®" adenoviruso vektoriaus ir mRNA vakcinų - spengimo ausyse atvejų. Nebuvo pastebėta klausos sutrikimų padidėjimo po bet kurios vakcinacijos.

Autorių nuomone, sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai ir skiepijami asmenys turėtų žinoti apie galimus audiovestibulinius nusiskundimus po COVID-19 vakcinacijos.

Straipsnio įvade sakoma, kad duomenys apie nepageidaujamus audiovestibulinius reiškinius po COVID-19 vakcinacijos iki šiol nėra vienareikšmiški dėl galimo ryšio. Šiuo tyrimu buvo siekiama nustatyti, ar padidėjo audiovestibuliarinių reiškinių po COVID-19 vakcinacijos pietryčių Australijoje 2021 m. sausio-kovo mėn.

Metodai

Taikytas kelių šaltinių duomenų metodas. Pirma, atlikta retrospektyvinė stebimoji spontaniškų pranešimų apie audiovestibulinės infekcijos atvejus, pateiktų valstybinei vakcinų saugumo priežiūros tarnybai SAEFVIC, analizė. Antra, savikontrolės atvejų analizė, naudojant bendrosios praktikos duomenis, surinktus naudojant populiacijos lygmens analizės ir ataskaitų teikimo (POLAR) priemonę.

Rezultatai ir išvados:

Šis tyrimas yra pirmasis, kuris parodė, kad padaugėjo bendrosios praktikos gydytojų pranešimų apie galvos svaigimas po mRNA vakcinų (RI = 1,40, P <,001) ir spengimas ausyse po vakcinos Vaxzevria® adenoviruso vektoriaus ir mRNA vakcinų (RI = 2,25, P <,001 ir 1,53, P <,001 atitinkamai). Nebuvo klausos padidėjimo klausos praradimo po bet kurios COVID-19 vakcinacijos.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X2400210X