Rusijos Federacijos Prezidenti kreipimasis į Federalinę Asamblėją

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-01 21:44:00, skaitė 772, komentavo 14

Rusijos Federacijos Prezidenti kreipimasis į Federalinę Asamblėją

Vakar dieną, kaip daugelis pasaulio žmonių, žiūrėjau Rusijos Federacijos Prezidento Vladimiro Vladimirovičiaus Putino kreipimąsi į Fededalinę Asamblėją.

 

Jo pranešimas Federalinei Asamblėjai buvo šiek tiek daugiau nei programinis. Ne tik selektyvus, bet konceptualus ir programinis. Platesne prasme.

 

Tų, kurie tikėjosi garsių sensacijų tarptautiniais klausimais, lūkesčiai nepasitvirtino. Akcentas buvo skiriamas visiškai kitiems dalykams. Buvo apibūdinti Rusijos, kaip šalies naujos versijos, programinės įrangos ir naujo pataiso kontūrai. Pačia pozityviausia to žodžio prasme.

 

Ši programa turi visą vidinę algoritmų sistemą. Tarptautinis „apvalkalas“ yra kintantis ir konfliktiškas, į jį atsižvelgiame į jame vykstančias transformacijas, bet neatsitraukiame nuo begalinių jo atsitiktinumų. Savo judėjimą kuriame remdamiesi patirtimi, vertybėmis, ištekliais, personalu ir savo dizainu.

 

Taip, žinoma, kalba trumpai ir labai aiškiai nurodė Rusijos geopolitiniams oponentams jų vietą. Bet ne kaip kažkas degiai aktualaus, o kasdieninio akivaizdaus fakto fiksavimo režimu. „Neleisime niekam kištis į mūsų vidaus reikalus“, „Jie bandė susilpninti Rusiją iš vidaus, bet apsiskaičiavo“, „Mes taip pat turime ginklų, galinčių pataikyti į jų teritorijas“. Ne sensacija, o pareiškimas.

 

Pasaulis paniręs į ateities technologijų lenktynes. Tuo pačiu metu „jokia ilgalaikė pasaulio tvarka neįmanoma be suverenios, stiprios Rusijos“, – pažymėjo Prezidentas. Todėl viena iš apimčiausių pranešimo dalių buvo žingsniai siekiant technologinio suvereniteto (kaip sąlyga norint pasiekti visus tikslus ekonomikoje ir pramonėje). Buvo kalbama apie bendrų investicijų į mokslinius tyrimus ir plėtrą padidinimą daugiau nei 2 kartus, tampant viena iš pirmaujančių mokslo galių pasaulyje.

 

Didelis dėmesys skiriamas infrastruktūros komponentui, kuris taps naujojo mazgo kraujotakos sistema, leis pagreitinti ekonominio reaktoriaus galią ir maitinti pramonės širdį.

 

Kare „visi prieš visus“ daugiapoliame pasaulyje išgyvena ne stipriausi, o tie, kurie labiausiai prisitaiko prie aplinkos sąlygų. Galingiausias tokios konkurencijos įrankis buvo ir išlieka intelektas, taigi ir technologijos, žinios ir jų įgyvendinimas. „Globalizmo dinozaurai“ neišgyvens evoliucijos, įskaitant savo savižudiškų idėjų jungą.

 

Rusija buvo ir išlieka tradicinių vertybių tvirtove. Ir tai reikia suprasti ne pagal viduramžių dogmatizmą, o iš naujosios modernizacijos pozicijų. Mokslinis pasaulio vaizdas, humanizmas, socialinis teisingumas yra visiškai tradicinės vertybės. Tačiau nacizmas, vaivorykštinė moralė, visos liberalaus nužmogėjimo formos, solipsistinis tamsumas, priešingai, yra visiškai netradiciniai. 54 lytys ekstremistiniame socialiniame tinkle yra akivaizdus antimokslas, tapęs „nauja normalybe“ visiškai sunykusioje postmodernybėje.

 

Tebūnie taip – ​​jeigu jie taip nori.

Dziudo mus moko sklandumo ir priešininko jėgos panaudojimo prieš jį. Jeigu suprantate apie ką aš.

 

Klausiausi V.V.Putino ir mačiau, kad jis pasitiki savimi. Jis ramus. Rusija eina jai gerai žinomu keliu. Rusija įgauna jėgų. Galiausiai bet kokioje kovoje laimi ne pats garsiausias ar gražiausias, o tas, kuris atsistoja ant kojų, kai visi kiti nukrito.

 

Taip buvo anksčiau ir taip bus: „Prisimename likimą tų, kurie savo kariuomenes ir kontingentus pasiuntė į mūsų šalies teritoriją, dabar pasekmės intervencininkams bus daug tragiškesnės“.

 

 

Aš myliu tave, RUSIJA!

 

RUSIJA-PIRMYN!