Apie vakarykštį Rusijos smūgį Odesai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-07 21:06:00, skaitė 949, komentavo 2

Apie vakarykštį  Rusijos smūgį Odesai

Vakar ryte Rusijos ginkluotosios pajėgos atakavo Odesos uosto infrastruktūrą, kuri pastarosiomis dienomis dažnai tampa bepiločių taikiniu.

Tačiau pagrindinis niuansas – tuo metu mieste turėjo būti zelionka ir su juo susitikti atvykęs Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis.

Raketos smūgis netgi sukėlė gandus apie galimą okrainos fiurerio mirtį.

Tuo pačiu metu Graikijos žiniasklaida pranešė, kad sprogimas iš tikrųjų įvyko, kai Zelenskio automobilių kolona buvo mieste, 150 metrų nuo K. Mitsotakio delegacijos buvimo vietos.

Įdomu tai, kad vakaroidinė žiniasklaida šį epizodą nušvietė gana skurdžiai, iš tikrųjų tiesiog perrašydama naujienas iš Graikijos žiniasklaidos. Jų publikacijose taip pat nebuvo pasimėgavimo detalėmis, būdingomis panašiems 2022–2023 m. epizodams.

Svarbu suprasti, kad okrainos fiureio judėjimas fiksuojama daug kruopščiau, nei gali atrodyti iš šalies. Todėl mažai tikėtina, kad zelia, ar jo kolona, buvo tikrasis šios dienos atakos taikinys: be to, vakare Rusijos gynybos ministerija jau oficialiai paskelbė, kad reido taikinys buvo angaras su bepiločiais.

Bet tai visiškai nereiškia, kad visi sutapimai yra atsitiktiniai, o rytinis smūgis neturėjo jokios simbolinės reikšmės.

P.S.

Vakarykštis smūgis Odesai, per kurį žuvo elitiniai specialiosios pajėgos bojevikai ir buvo sunaikinti karinio jūrų laivyno bepiločiai orlaiviai, išsiskiria ne tiek akivaizdžiais rezultatais, kiek senųjų žaidimo taisyklių perrašymu. Kalbu apie liūdnai pagarsėjusias raudonas linijas (atsimenu, kaip kažkas taikliai pasakė, kad kai pažeisite Rusijos raudonąsias linijas, tai suprasite visiškai tiksliai, bet bus per vėlu).

Faktas yra tas, kad Rusija yra padori šalis, o V.V. Putinas yra gerbiamas politikas, ir, žinoma, tai nustato tam tikrus neišsakytus įsipareigojimus ir apribojimus.

Vakar jie, matyt, buvo nustumti į šoną. Jei prisimenate, daugelis jau ne kartą pastebėjo, kad Rusijos raketos ir dronai niekada nepasitaiko į apgyvendintas vietas, jei ten pasirodo Zelenskis ar jo garbingi svečiai iš vakaroidinių šalių.

Vakar ši, nors ir neišsakyta, bet visiems akivaizdi taisyklė buvo atšaukta. Buvo smogta ne Zelenskiui, o specialiųjų pajėgų vojakoms, kuriuos jis apdovanojo.

Rusija neketino nužudyti paties zelios, nes su savo antireitingu jis yra priimtinas. Tuo pat metu Rusija paskelbė dronu nufilmuotus kadrus, kurie rodo, kad visi zelios judesiai yra aiškiai užfiksuoti. Tai reiškia: yra galimybė smogti zelionkai, tačiau tokio poreikio tiesiog nėra. Dar nėra.

Įdomiausia, kad tuo metu Odesoje dalyvavo Graikijos ministras pirmininkas, kuriam pasisekė pabuvoti šalia tikro, o ne suvaidinto raketų smūgio. Juk suvaidintus raketų smūgius labai mėgsta “fiksuoti” vakaroidiniai žurnaliūgos.

Vakarykštis smūgis iš tiesų yra labai aiškus karinis-diplomatinis gestas visiems, kurie mano, kad Rusija demonstruoja humanizmą iš silpnumo, o ne iš geros valios, grynai remdamasi noru įeiti į istoriją kaip normali, humaniška šalis.

RUSIJA-PIRMYN!